Nestvarno lijepo

Neodoljivi su: Tulipani koji izgledaju kao kuglice sladoleda

Za sve ljubiteljice tulipana tu je potpuno nova vrsta koja izgleda kao ledena slastica

sladoled tulipani.jpg
Foto: Instagram

Jedva smo dočekale proljeće, ne samo zbog sunčanih dana nego i prekrasnog proljetnog cvijeća koje nam krasi vaze. Uz narcise i zumbule, tulipani su najpopularnije proljetno cvijeće zato što ih možemo pronaći u cijeloj paleti boja. No jesi li ikada vidjela glavice tulipana koje izgledaju kao kuglice sladoleda?

Image
Astro vrtlarstvo

Kaktus, agava ili svekrvin jezik: Koji sukulent je idealan za tvoj horoskopski znak

Ovu novu vrstu tulipana po običaju popularizirale su influencerice na društvenim mrežama. Dok su biljke ove vrste još mlade izgledaju kao obični tulipani, no kako počinju otvarati latice, tako otkrivaju bijelu kuglicu latica koje se nikada ne otvore do kraja i zato izgledaju kao ukusne kuglice sladoleda.

Ova unikatna vrsta tulipana sadi se isto kada i obični tulipani te se prve latice otvaraju sredinom proljeća. Odgovara im umjerena klima kakva je i kod nas, a baš kao i ostale vrste tulipana, najzastupljeniji su u Nizozemskoj. Ako poželiš i ti svoj vrt ukrasiti ovim prekrasnim cvijećem, sadnice možeš naručiti direktno iz rasadnika u Nizozemskoj.

Osim najpopularnije kombinacije ljubičastih latica i bijele kuglice, postoje i blijedo ružičaste pa čak i žute varijante. Nama se ipak najviše svidjela originalna kombinacija boja pa smo u nastavku izdvojile nekoliko očaravajućih fotografija tulipana koji izgledaju kao kuglice sladoleda kako bi se i ti još više zaljubila u njih.