Kako ukloniti smrad dima iz zidova?

Kako zbog situacije s koronom vrijeme uglavnom provodimo u kući, domovi pušača ispunjeni su dimom koji se uvlači u svaku poru stambenog prostora.

Kako ukloniti smrad dima iz zidova?

Dok neki sretnici imaju balkon na kojem mogu pušiti i tako spriječiti nakupljanje neugodnog mirisa i žutilo zidova, oni koji ga nemaju morat će se izboriti s posljedicama pušenja u zatvorenom. 

U nastavku otkrivamo kako se riješiti smrada cigareta i ukloniti žutilo sa zidova.

Nakon što se uvuče u zavjese, odjeću, zidove, tepihe i namještaj, neugodan miris cigareta je vrlo teško ukloniti. Ipak, uz malo truda kroz nekoliko koraka možete se riješiti smrada i osvježiti važe tepihe i zidove koji su poprimili laganu žućkastu boju od dima.

Za početak, koji god dio doma čistili, nakon što završite, važno je napraviti sljedeće:

  • širom otvorite prozore
  • nabavite pročišćivač zraka i držite ga uključenim nekoliko dana
  • bocu s raspršivačem napunite eteričnim uljima od limuna ili lavande i njime našpricajte namještaj, tepihe i unutrašnjost ormara


Neki od dijelova vašeg doma najveći su sakupljači dima i neugodnog mirisa. U nastavku doznajte kako se riješiti smrada iz zidova.
Dim cigareta ostavlja žućkastu nijansu i dugotrajno neugodan miris na vašim zidovima. Da biste se riješili oba problema, namočite krpu univerzalnim sredstvom za čišćenje i njome prijeđite preko svih zidova. Naravno, prije nego što se upustite u to, napravite test na manjem dijelu zida kako biste bili sigurni da čišćenjem nećete oštetiti boju.

Nakon toga, u jednakom omjeru pomiješajte alkoholni ocat i vodu i krpom još jednom prebrišite sve zidove. Ako vam ni to nije pomoglo, jedino rješenje bit će ponovno bojanje zidova.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.