Kako se provodi čišćenje nehrđajućeg čelika?

Mnogo se puta dogodi da naše posuđe postane neuglednog izgleda zbog loše brige o njemu. Kako ne biste to dozvolili, saznajte kako se izvodi čišćenje nehrđajućeg čelika.

Kako se provodi čišćenje nehrđajućeg čelika?

Naši lonci od nehrđajućeg čelika često mogu izgledati i ne toliko lijepo bez obzira na kvalitetan materijal od kojeg su izrađeni. Ista je stvar i sa sudoperima koji mogu biti skoreni od ostataka hrane kao i uređaji uništeni raznim tekućinama. Riješite se toga i naučite kako se kvalitetno vrši čišćenje nehrđajućeg čelika

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay) 

Nehrđajući čelik ima zrnca te je važno utvrditi u kojem su smjeru postavljena. Pri pranju nehrđajućeg čelika, rezultati će biti bolji ako ih perete u smjeru zrnca. Na taj ćete način izbjeći da se bilo kakvi ostaci zavuku dublje ispod površine. 

Čišćenje nehrđajućeg čelika može se vršiti uz pomoć mineralnih ulja, uz pomoć octa, deterdženta za pranje suđa i specijalnih sredstava za čišćenje čelika.

Svakako, koje kod sredstvo koristite, u maloj ga količini stavite na krpu, prebrišite nehrđajući čelik u smjeru zrnca, potom ga isperite vrućom vodom, posušite krpom i onda postupak završite glancanjem pomoću papirnatog ručnika. 

Čišćenje nehrđajućeg čelika nije težak posao, a bitno ga je redovito obavljati kako bi vaši lonci i pokućanstvo ostali sjajni kao prvog dana. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.