Kako osušiti mokar zid?

Vlažni zidovi mogu uzrokovati čitav niz problema u vašoj kući, a podjednako mogu biti uzrokovani nizom različitih stvari, od prodora ili porasta vlage u vašim zidovima do problema sa strukturom vašeg vanjskog zida ili šupljina, te mogućim curenjem vode unutar vaše kuće.

Kako osušiti mokar zid?

Muče li vas vlažni zidove, hladni zidove, zidovi s vlažnim mrljama ili pak zidovi s gljivicama i plijesni? O ovim problemima detaljnije raspravljamo, te potencijalnim metodama koje će isušiti vaše vlažne zidove i mokre zidove.

Za početak, odlučite hoćete li sami riješiti problem ili nazvati profesionalnu tvrtku. Ovo drugo vam savjetujemo ako ne znate kako osušiti vlažne zidove ili ako su oštećenja velika.

Ako je puknuta cijev dovela do prodora vode, isključite izvor vode. Unajmite vodoinstalatera koji će popraviti puknutu cijev prije nego što se dogodi još veća katastrofa.

Ubrzajte sušenje otvaranjem prozora i vrata.

Koristite ventilatore za strujanje zraka oko vlažnih zidova.

Odvlaživači zraka također mogu pomoći uklanjanju vlage iz zraka, čime se neizravno uklanja i vlaga sa zidova.

Da biste ubrzali isparavanje, uklonite i predmete obješene na zidu, poput slika i portreta. Također uklonite tapete ako ih imate na zidovima. Za ovo je potrebno strpljenje, ali je važno jer tapeta formira "brtvu" koja zadržava vlagu u zidu.

Imajte na umu da potpuno isušivanje zidova iziskuje vrijeme, tako da ne požurujte dok se zidovi ne osuše. Mjerač vlage može vam pomoći da budete sigurni je li zid u potpunosti suh.

Za sušenje vlažnih zidova presudna je brza i pravilna reakcija. Ako ne možete odmah osušiti zidove, nemojte dopustiti da se problem pogorša čekanjem. Nazovite stručnjake za sanaciju oštećenja i iskoristite njihovu stručnost, iskustvo i opremu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.