Savjeti za uređenje doma

Savjeti dizajnerice interijere kako dom pretvoriti u oazu mira

Uz savjete stručnjaka, urediti dom nikada nije bilo lakše, a evo koje je savjete podijelila dizajnerica interijera Linda Boronkay

interijer.jpg
Foto: Pexels

Uređenje doma istovremeno može biti vrlo uzbudljivo, ali i vrlo stresno iskustvo - jer koliko god voljeli dizajn interijera i uređenje doma po svom ukusu, nekad je upravo nedostatak novca, ali i inspiracije ono što nas koči.

Image
'Budget friendly'

Za svačiji džep: Trikovi za uređenje dnevne sobe bez puno ulaganja

No čak i kad imamo inspiracije i novaca, nekad jednostavno ne znamo odakle krenuti i kako urediti dom da izgleda što ljepše i ugodnije. Srećom, tu su brojni stručnjaci i dizajneri interijera koji nesebično dijele svoje savjete kako bi nam pomogli da svoj dob pretvorimo u pravu malu oazu.

Jedna od njih je i Linda Boronkay, osnivačica i kreativna direktorica dizajnerskog studija Linda Boronkay i dizajnerica interijera. Ona je za Who What Wear podijelila nekoliko savjeta kako dom učiniti ljepšim i šik i što je najvažnije pri odabiru dekoracija i namještaja.

Osvjetljenje

Nikada ne možeš podcijeniti broj lampi koje su ti potrebne u prostoru. Lampe su zaslužne za toplinu i ambijent te pridnose dobrom raspoloženje koje prelazi iz dana u noć te je važno odabrati one koje će se lijepo uklopiti u prostor - od lustera pa sve do noćnih lampica. Uvijek je dobro odabrati one koje se ističu svojim oblikom i malo su drugačije. Tako mogu biti izvor svjetlosti i dekorativni predmet u jednom.

Namještaj

Uspješno opremanje prostora zahtijeva pažljivu alkemiju stila i udobnosti. Radi se o pronalaženju komada koji su karakteristični, funkcionalni i elegantni. Možeš pomiješati i uskladiti vintage komade, kao i neke modernije, kako bi spojila različite slojeve boja, razdoblja i stilova.

Umjetnost

Ni jedan prostor nije potpun bez prekrasnog umjetničkog djela, tapiserije ili artefakta koji će podići cijeli prostor. Jedno umjetničko djelo ili slika na zidu može učiniti veliku razliku i cijeli prostor će izgledati potpuno drugačije, ali u pozitivnom smislu.

Dekoracije

Kada je riječ o dodacima i dekoracijima za dom, sve je u ravnoteži - izbjegavanje nereda, ali dovoljno dekoracije i teksture za obilježavanje prostora. To su predmeti koje podižemo i dodirujemo u svakodnevnom životu pa je važno da nas ispune užitkom, ali i da se lijepo uklope u dom i dekoraciju. Također, dobro je zapamtiti da je manje uvijek više.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.