Inovativni ekotenzidi u Ecoverovoj liniji sredstava za čišćenje

Prednost ekotenzida su veća učinkovitost i potpuna biorazgradivost

Inovativni ekotenzidi u Ecoverovoj liniji sredstava za čišćenje

Ecover, kao inovativna tvrtka nedavno je u svoje proizvode uveo ekotenzide kao važan sastojak, što je i prvi put da se u sredstvima za čišćenje mogu pronaći biljni tenzidi. Tenzidi su - osim aktivnih tvari pranja (sredstva za pranje) - i one tvari, koje se mogu, između ostalog, koristiti i kao emulgatori, tvari koje stvaraju pjenu ili koje otapaju. No ovi ekotenzidi doista su jedinstveni jer se proizvode biološkim procesom, a sastoje se od ulja uljane repice, glukoze i vrste kvasca (candida bombicola). Tu je i novi jedinstveni konzervans od ekstrakta voćnih sjemenki ( gliceril monakaprilat) koji je u potpunosti prirodan i obnovljiv.

Prednost ekotenzida je veća učinkovitost usporedimo li ih s konvencionalnim proizvodima, potpuna biorazgradivost, neznatno onečišćuju vodu, a zbog ph neutralnog faktora čuvaju kožu.

U bio&bio trgovinama  potražite dva nova proizvoda obogaćena ekotenzidima, višenamjensko sredstvo za čišćenje i sredstvo za čišćenje staklenih površina. Ovaj vodeći svjetski ekološki brand čuva vaše zdravlje no istovremeno i okoliš, a istoimena tvrtka poznata je po još jednoj inovaciji – prvoj ekološkoj tvornici u kojoj se ova sredstva i proizvode.