Promijenit će svijet

Djevojčice koje šefuju od malih nogu odrastaju u uspješne žene?

Svoju malu šeficu nemoj ukoravati, njezina osobnost pomoći će joj da uspije u poslovnom svijetu

pexels-olia-danilevich-5088179.jpg

Ako u životu imaš malu djevojčicu, velike su šanse da je prava mala šefica. Iako mnogi to ponašanje žele koregirati jer smatraju da će njihovo dijete odrasti u razmaženu osobu, istina je zapravo potpuno suprotna.

Image

Djevojčica ili dječak? Podsjetnik na 'bapske priče' koje otkrivaju spol bebe

Istraživanja su pokazala da je određena količina ovakvih osobina zapravo vrlo poželjna kod djevojčica jer im pomaže da kasnije u životu prema problemima zauzmu dobar stav. To ne znači da trebaš pustiti svoje dijete da radi što god poželi, ali bi jednostavno trebala njegovati njegove prirodne osobine koje ga čine posebnim.

U nastavku donosimo nekoliko razloga zašto je dobro da tvoja djevojčica ima osobine male šefice. Svoja iskustva iznijeli su kako roditelji tako i stručnjaci, a mi jedva čekamo vidjeti u kakve će snažne žene odrasti naše djevojčice. Idući put kada tvoja kći pokaže svoju šefovsku narav, samo zapamti da će joj to jednoga dana itekako poslužiti.

Emocionalne djevojčice postaju uzori

Ako njegujemo borbenu stranu djevojčice umjesto da ju pokušavamo ukloniti, veće su šanse da će tvoje dijete odrasti u snažnu ženu punu samopouzdanja. Takvo ponašanje kod male djece smatra se bezobrazlukom, no zapravo se radi o odličnim predispozicijama za buduću karijeru poslovne liderice.

Nikada ne odustaju

Male šefice često odrastaju u odrasle osobe koje ne prestaju slijediti svoje snove ni pod koju cijenu. Ako od malih nogu njegujemo njihovu osobnost i učimo ih da budu jake i pune samopouzdanja, to će se odraziti na njihov odrasli život. Kada se nađu u životnim situacijama u kojima treba pokazati snagu i odlučnost, imat će puno više samopouzdanja u svoje sposobnosti.

Vole avanture i ne boje se rizika

Dok se prosječna osoba može beskonačno preispitivati oko toga je li donijela pravu odluku, male šefice će uvijek znati da su na pravom putu jer rade baš ono što žele. Ne postoje prepreke koje one ne mogu prijeći na putu do cilja, a rado će preuzeti i rizike koje se mnogi ne bi usudili preuzeti.

Vjerne su sebi i svojim željama

Na žene koje su kao djevojčice bile tvrdoglave rijetko tko može nametnuti svoje mišljenje. Ona točno znaju koje je njihovo stajalište, kako se prema nekome ophode te što iz situacije žele dobiti tako da ih nitko ne može iskoristiti. Vjerne su svojim željama i idealima te će lakše donijeti teške odluke.

Često završe na vodećim pozicijama

Osobnost djevojčice koja voli šefovati i u tome nije previše ograničavana od malih nogu pomoći će joj da jednog dana zauzme vladajuću poziciju. Dobar šef neće imati problema komunicirati sa svojim zaposlenicima i istaknuti njihove vrline i mane bez previše ustručavanja, a upravo to će joj zaslužiti njihovo povjerenje. Također će se suprotstaviti svojim nadređenima ako vidi da čine nepravdu ili ne cijene njezin doprinos.