Knjiga tjedna

Darujemo knjigu 'Udahni, izdahni, ubij'

Ovaj tjedan možeš osvojiti sjajan kriminalistički roman 'Udahni, izdahni, ubij', autora Karstena Dussea, koji obiluje napetošću, ali i crnim humorom

karstendusse.jpg

Björn Diemel odvjetnik je specijaliziran za kazneno pravo, prisiljen prikrivati i opravdavati zločine notornog kriminalnog vođe.

Njegov brak se raspada i supruga mu se s njihovom obožavanom kćeri sprema pobjeći u nepoznatom smjeru.

Očajan, Björn se upisuje na tečaj usredotočene svjesnosti, bez ikakvih očekivanja, ali uskoro otkriva da je baš to poseban način suočavanja sa svim problemima, kako unutarnjima tako i onima vanjskim.

Strogo slijedeći priručnik za usredotočenu svjesnost, Björn iz korijena mijenja svoju sudbinu. I prije nego što stigne trepnuti, nađe se u epicentru krvavoga obračuna.

I sada kad mu život visi o niti, samo nevjerojatna domišljatost, gluma i, naravno, potpuna svjesnost mogu spasiti Björna i vratiti mu sreću i duševni mir…

RECENZIJE:

„Vrhunski spoj morbidnog, šaljivog i lakonskog.“Brigitte

„Kakva pomaknuta ideja! Neodoljivo duhovit krimić.“ – WDR4 Bücher

„Samo odvjetnik može napisati ovakav roman, ali nijedan tako dobro kao Karsten Dusse!“ Jan Böhmermann

„Svaka stranica ovoga štiva obiluje napetošću, praktičnim savjetima i crnim humorom.“ – Bella

O AUTORU:

Karsten Dusse odvjetnik je i autor televizijskih emisija. Za svoj rad odlikovan je Njemačkom televizijskom nagradom te nekoliko puta Njemačkom nagradom za komediju, a nominiran je i za nagradu „Grimme“. Njegov debitantski roman Udahni, izdahni, ubij i njegov nastavak (Das Kind in mir will achtsam morden) dospjeli su na sam vrh ljestvica najčitanijih i najprodavanijih knjiga.

Prevoditelj: Dalibor Joler

Urednica: Lucija Kobić Išgum

Godina izdanja: 2022.

Ova sjajna kriminalistička poslastica može biti tvoja. Sve što trebaš je objasniti zašto je baš ti zaslužuješ. Je li ova knjiga baš za tebe ili želiš nekoga iznenaditi? Nagrađujemo najkreativniji odgovor!

Prijaviti se možeš do ponedjeljka, 21. studenog u 12h kada objavljujemo dobitnika/cu.

Sretno!

Uskoro ćemo objaviti dobitnice