Slatke i čudnjikave

Misliš da crne mačke nisu slatke? Ova bi ti mogla promijeniti mišljenje

Meon Ji crni je mačak iz Koreje koji je postao prava Instagram senzacija, a njegove fotke su toliko slatke da bi i ti mogla poželjeti jednu crnu mačku- mi već jesmo

meonji.jpg
Foto: Instagram/meon___ji

Gotovo svi vole mačke - slatke su, mekane, umiljate i većina njih definitivno ima svoju osobnost. Neke su mirne, neke nježne, neke su malo grube, a neke su samo čudne na svoj način. Jedno je sigurno - svaka od njih je posebna, bez obzira na svoju osobnost, veličinu, ili boju krzna.

Image
Prekrasne i posebne

Danas je njihov dan: Pet razloga zašto su crne mačke sjajni kućni ljubimci

Kada smo već kod boje, oko mački jedne boje stalno se lome koplja, a to su crne mačke. Godinama unazad smatralo se da donose nesreću, povezivalo ih se s vješticama i crnom magijom, ali i ostalim praznovjernim uvjerenjima. No, danas smo tu da dokažemo da su crne mačke itekako posebne - posebice ova koju ćemo ti u nastavku predstaviti.

Riječ je o Meon Jiju, crnoj mački koja je doslovno crnja od crne. Ova preslatka maca ima poseban talent za prerušavanje i savršeno se uklapa u svoju mračnu okolinu. No, ne daj da te to preplaši - Meon Ji je toliko slatka mačka, a svojim izgledom neodoljivo podsjeća na Bezubicu iz crtića "Kako izdresirati zmaja".

Meon Ji znači "prašina", a ova šarmantna 4-godišnja mačka iz Koreje postala je Instagram senzacija sa svojim slatkim, smiješnim i pomalo čudnjikavim slikama. Vlasnica Meon Jija Kim Aerin za portal Bored Panda je rekla: "Zaista nisam jako voljela crne mačke. Ali otkad sam upoznala svoju mačku, potpuno sam se zaljubila u crne mačke. Želim da ljudi diljem svijeta znaju da su sve mačke slatke, bez obzira na boju!"

Boja dlake mačke igra značajnu ulogu u njenoj sudbini. Statistike pokazuju da je, nažalost, crnim mačkama potrebno duže vremena za udomljavanje za razliku od mačaka drugih boja. No, Meon Ji je posebna mačka, a njegova vlasnica, čim ga je udomila, napravila mu je Instagram račun, kako bi pokazala svijetu koliko je sladak (i čudan). A za Bored Panda je podijelila i kakva je njegova osobnost.

"Kad bolje razmislim, rekla bih da je svaki dan drugačije. Meon Ji jednog dana može biti potpuno slatka mačka, a sljedeći dan je ili vrlo osjetljiv ili potpuno živahan. Ako moram sažeti, mislim da je to samo obična mačja ličnost", rekla je.

No ovaj crni mačak nije jedina mačka koja je imala sreću završiti u Aerininoj kući - tu su i njegova dva prijatelja.

"U početku sam imala samo Meon Jija, on je bio jedina mačka u kući. Međutim, nedavno sam se udala, a moj muž je imao još dvije mačke! Dakle, sada imamo ukupno tri mačke. Druge dvije mačke se zovu Mong i Ddan", rekla je Meon Jijeva vlasnica.

Unatoč prekrasnim krznima i inteligentnim, ljubaznim i čudnim osobnostima, baš poput Meon Jijevih, crne mačke su često na lošem glasu. Stigma koja okružuje crne mačke prilično je nesretna i istaknuta, a Aerin je podijelila zašto je, unatoč tim stigmama, odabrala Meon Jija.

"Neću lagati, stvarno me nisu zanimale crne mačke, ali čim sam ugledala svoju mačku, potpuno sam se zaljubila u crne mačke. Da me sada pitate, rekla bih vam da su najbolje", istaknula je.

Meon Ji je postao prilično viralna mačka, a njegove slike objavljene su po cijelom internetu. Čak je i službena stranica na Instagramu na svom feedu podijelila fotografije preslatke crne mačke. Aerin je vrlo sretna što je Meon Jijev račun vrlo popularan u Koreji, a postaje sve popularniji i diljem svijeta. Za sam kraj, otkrila je po čemu je njezina mačka toliko posebna.

"Zaista mi se sviđaju njegove okrugle oči. Zapravo, nema dijela koji nije lijep, ali mislim da su oči najljepše, sjajnije i ljepše od ostalih mačaka", istaknula je.