Čišćenje kožnog volana

Kožni volani su izloženi prvenstveno vlazi i masnoćama s naših ruku, kao i kozmetičkim kremama te opasnoj sunčevoj svjetlosti. Stoga je važno kako se pravilno izvodi čišćenje kožnog volana

Čišćenje kožnog volana

Ljubiteljima automobila čišćenje ljubimca ne predstavlja problem, a posebnu pažnju poklanjaju čišćenju detalja kao što su volan i druge površine izložene pogledu ali i raznim utjecajima. Čišćenje kožnog volana je još zahtjevnije od čišćenja običnog volana.

Sunce ili znoj, nije toliko važno koji su utjecaji najopasniji, ali važno je pravilno održavanje i čišćenje kožnog volana. 
Koža volana postepeno postaje sve mekša na dodir a trenje dovodi do stvaranja mikro pukotina. S vremenom, površina kožnog volana puca i suši se. Redovito čišćenje kožnog volana spriječit će nakupljanje prljavštine ali i zaštititi površinu od trenja. 

Postoje razna sredstva namijenjena isključivo za čišćenje kožnog volana, a pokazala kao jako dobar izbor. Potrebno je prilikom svakog pranja auta prebrisati i volan tako da uvijek izgleda kao nov.

U sredstvima za čišćenje kožnih volana najčešće se nalaze četkica, posebna krpica ili spužvica te tekućina koja je isključivo namijenjena za čišćenje kožnog volana.