Savjeti kako ukloniti hrđu sa pločica

Ako ne znate kako ukloniti hrđu sa pločica te ako se često mučite s ovim problemom kojem ne nalazite rješenje, evo savjeta za vas kako ćete s lakoćom ukloniti hrđu sa pločica

Savjeti kako ukloniti hrđu sa pločica
Play logo

Izdvojili smo za vas nekoliko savjeta kako lakoćom ukloniti hrđu sa pločica koje možete pročitati u nastavku.

Play logo
shimmer fallbackOd kupaonice do kuhinje, dvorišnih prostora, kuće na moru ili broda, pojava hrđe uvjetovana je izloženosti nezaštićenih metalnih dijelova vlažnom zraku, vodi ili kemikalijama. Znate li da postoji 5 prirodnih načina kako ukloniti hrđu sa pločica uz pomoć kućanskih stvari koje sigurno ima svako kućanstvo?
Evo i koje su to.

Limun i sol
Ocat i aluminijska folija
Soda bikarbona i voda
Namakanje u octu
Krumpir i sapun za pranje posuđa

Limun i sol će vam pomoći ako ne znate kako ukloniti hrđu sa pločica, tako što ćete zahrđali metalni dio posuti soli. Zatim iscijediti limun dok se sol ne natopi. Smjesu ostavite da djeluje nekoliko sati i na kraju, limunovom korom, odstranite sol i limun sa zahrđalog mjesta. 
Ocat i aluminijska folija pomoći ako ne znate kako ukloniti hrđu sa pločica, tako što ćete umočiti lopticu aluminijske folije u ocat i njome izribati hrđu. Nije preporučljivo korištenje kod osjetljivijih površina jer bi pregrubi pristup mogao uzrokovati ogrebotine na tretiranoj površini.
Soda bikarbona i voda će vam pomoći tako što ćete posuti sodu bikarbonu direktno na hrđu, a nakon toga četkicom umočenom u vodu sastrugati hrđu.
Na kraju presijecite krumpir po pola, umočite polovicu u sapun za pranje posuđa i izribajte hrđu. Kako se hrđa bude skidala, odstranite potrošenu tanku krišku krumpira i ponavljajte postupak.
Sve su to savjeti kako ukloniti hrđu sa pločica koji će sigurno pomoći. 

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.