Recepti za pripremu hamburgera su brojni, a svaki od njih možete prilagoditi svom ukusu. Donosimo dva provjerena recepta za pripremu hamburgera.
Pripremite hamburger na nešto drugačiji način uz pomoć dva provjerena recepta

Hamburgeri su popularno jelo diljem svijeta, a mogu se pripremiti i kod kuće. Uz ova dva recepta možete pripremiti domaće hamburgere koji će vas oduševiti. Prvi recept za hamburgere je jednostavan i brzi talijanski recept, a drugi recept za hamburgere koristi posebno goveđe meso.
Sastojci potrebni da se pripremi prvi recept za hamburgere su:
- 500 grama mljevene govedine
- 1 velika žličica talijanskog začina
- 3/4 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice luka u prahu
- 1/4 žličice soli
- 4 kriške mozzarella sira
Kako biste pripremili ovaj recept za hamburgere najprije pomiješajte mljevenu govedinu sa začinima te oblikujte u 8 pljeskavica, svaka debljine oko 1 cm. Stavite kriške sira u sredinu 4 pljeskavice te prekrijte sir preostalim pljeskavicama i pritisnite rubove zajedno. Pecite pljeskavice na žaru na srednje vrućem ugljenu, jednom okrećite dok ne bude gotovo te posložite hamburger.
Sastojci potrebni da se pripremi drugi recept za hamburgere su:
- 600 grama mljevene govedine hranjene travom
- 2 žlice ribanog luka
- 2 žličice gustog vrhnja
- 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 2 žlice neslanog maslaca, otopljenog
- 1/2 žličice soli
Kako biste pripremili drugi recept za hamburgere najprije pomiješajte govedinu hranjenu travom, naribani luk, vrhnje i papar u velikoj zdjeli za miješanje. Smjesu oblikujte u 6 pljeskavica. Zagrijte tavu na štednjaku na srednje niskoj do srednjoj vatri. Obje strane pljeskavice premažite otopljenim maslacem. Pospite sa soli. Burgere kuhajte dok ne budu pečeni, otprilike 4 do 6 minuta sa svake strane, ovisno o debljini hamburgera. Pustite hamburgere da odstoje 5 minuta prije posluživanja.