Hamburgeri su popularno jelo diljem svijeta, a mogu se pripremiti i kod kuće. Uz ova dva recepta možete pripremiti domaće hamburgere koji će vas oduševiti. Prvi recept za hamburgere je jednostavan i brzi talijanski recept, a drugi recept za hamburgere koristi posebno goveđe meso.
Sastojci potrebni da se pripremi prvi recept za hamburgere su:
- 500 grama mljevene govedine
- 1 velika žličica talijanskog začina
- 3/4 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice luka u prahu
- 1/4 žličice soli
- 4 kriške mozzarella sira
Kako biste pripremili ovaj recept za hamburgere najprije pomiješajte mljevenu govedinu sa začinima te oblikujte u 8 pljeskavica, svaka debljine oko 1 cm. Stavite kriške sira u sredinu 4 pljeskavice te prekrijte sir preostalim pljeskavicama i pritisnite rubove zajedno. Pecite pljeskavice na žaru na srednje vrućem ugljenu, jednom okrećite dok ne bude gotovo te posložite hamburger.
Sastojci potrebni da se pripremi drugi recept za hamburgere su:
- 600 grama mljevene govedine hranjene travom
- 2 žlice ribanog luka
- 2 žličice gustog vrhnja
- 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 2 žlice neslanog maslaca, otopljenog
- 1/2 žličice soli
Kako biste pripremili drugi recept za hamburgere najprije pomiješajte govedinu hranjenu travom, naribani luk, vrhnje i papar u velikoj zdjeli za miješanje. Smjesu oblikujte u 6 pljeskavica. Zagrijte tavu na štednjaku na srednje niskoj do srednjoj vatri. Obje strane pljeskavice premažite otopljenim maslacem. Pospite sa soli. Burgere kuhajte dok ne budu pečeni, otprilike 4 do 6 minuta sa svake strane, ovisno o debljini hamburgera. Pustite hamburgere da odstoje 5 minuta prije posluživanja.