Lifestyle

Koja je osnovna razlika između polariziranih i običnih naočala?

Kupujete nove sunčane naočale, ali ne znate koje uzeti - polarizirane ili obične naočale? Saznajte koja je razlika između polariziranih i običnih naočala.

sunčane-naočale.jpg
Foto: Pixabay

Polarizirane naočale su vrsta sunčanih naočala koja imaju tanke polarizirajuće slojeve na njihovoj površini. Ovi slojevi blokiraju neželjene refleksije svjetlosti, kao što su oni na vodi, snijegu ili drugim glatkim površinama. Time se oči zaštite od oštre svjetlosti i blještavila, što učinkovito smanjuje umor i napetost očiju. No, koja je glavna razlika između polarizianih i običnih naočala?

Razlika između polariziranih i običnih sunčanih naočala leži u tome što obične naočale ne filtriraju svjetlost koja se odbija. Oni samo zatamnjuju oči i smanjuju intenzitet svjetlosti koja dolazi do očiju. Polarizirane naočale, s druge strane, blokiraju refleksiju svjetlosti na takav način da se osigurava čist i jasan prikaz okoliša, čime se oči štite od oštre svjetlosti i blještavila.

Polarizirane naočale su idealne za ljude koji provode mnogo vremena na otvorenom, uključujući sportaše, ribolovce, planinare, vozače i druge koji se bave aktivnostima na otvorenom. Oni također mogu biti korisni za one koji pate od migrene ili su osjetljivi na blještavilo. Ukratko, polarizirane naočale su visokokvalitetne sunčane naočale koje se razlikuju od običnih naočala u tome što filtriraju neželjene refleksije svjetlosti i štite oči od oštre svjetlosti i blještavila.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.