Apsolutni hit među frizurama

Razlika između bob i lob frizure?

Odgovor potražite u nastavku teksta.

pexels-elijah-o'donnell-4960129.jpg
Play logo

Najlakši način da se to razabere je da se jednostavna dužina boba zaustavi negdje između vrhova ušiju i znatno iznad ramena. Jednostavna duga dužina boba ide tik iznad ili malo ispod ramena.

Play logo

Jednostavni bob razlikuje se od ostalih frizura po tome što je kosa više-manje jedne dužine, iako je obično malo prorijeđena kako bi se pojednostavila pitanja održavanja i oblikovanja. Stilisti također vole odrezati jednostavni bob s laganim podrezivanjem duž opsega kose, kako bi se vrhovi slabo uvili prema unutra i uokvirili lice.

Postoji puno varijacija koje proizlaze iz jednostavnog boba, poput A-linije bob, obrnutog / graduiranog boba i asimetričnog boba.

Dugi bob ili lob savršen je stil na pola puta kada odgajate kosu iz kratkog stila ili ako imate jako dugu kosu i želite napraviti promjenu, ali niste sigurni hoće li vam se svidjeti ili ćete biti u stanju to riješiti. Budući da u jednostavnom bobu obično nema slojeva (bilo da je duga ili kratka), kosa je doista vrlo upravljiva, čak i najmodernijem stilisti ili klijentu. Pogotovo ako stilist reže bob laganim podrezivanjem, jer to gotovo prisiljava vrhove kose da se sami malo uvijaju prema unutra, što znači da je u slučaju fine do srednje ravne kose potrebno vrlo malo stylinga.

Play logo

Ako već dugo imate vrlo dugu kosu, šišanje vas može izgledati vrlo zastrašujuće. Većina se klijenata osjeća frustrirano i nemoćno u ovoj situaciji, jer čeznu za novom, modernijom frizurom, ali čini se da jednostavno ne mogu odvažiti. U ovom je slučaju dugačak bob zaista savršeno rješenje. Još uvijek je prilično dugog kroja, (iako spada u kategoriju srednje frizure), zbog svoje ujednačene duge duljine uokolo i odsutnosti bilo kakvih slojeva. Stoga, ako klijent utvrdi da joj se ne sviđa kraća kosa, moći će u roku od nekoliko mjeseci ponovno narasti u dugu frizuru.

Ako utvrdi da joj se sviđa frizura i da joj je lako upravljati i održavati, (što zapravo i jest), moći će se odvažiti na kratki jednostavni bob puno lakše i s više sigurnosti i samopouzdanja. Također su puno veće šanse da će se puno bolje nositi s prijelazom, održavanjem i oblikovanjem ako krene ovim postupnijim putem od svoje duge kose do kratkog boba. Sretan klijent = sretan stilist!

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.