Tjelovježba

Koje su osnovne vježbe snage?

Osnovne vježbe snage možete raditi i sami kod kuće. Stoga nema više odgađaja naučite osnovne vježbe snage i krenite s vježbanjem.

trening-vjezbanje.jpg
Foto: Pixabay

Vježbe snage su vrsta tjelesnog treninga koji se fokusira na jačanje mišića i poboljšanje njihove izdržljivosti. Neki od najčešćih oblika vježbi snage uključuju dizanje utega, korištenje vlastite težine tijela kao otpora, i korištenje posebne opreme poput elastičnih traka, bučica, i kablova.

Osnovne vježbe snage uključuju sljedeće:

  • Čučanj je jedna od osnovnih vježbi snage. Vježba koja se fokusira na mišiće nogu, leđa i trbuha. Čučnjevi se mogu izvoditi s težinom tijela ili s dodatnim utegom.
  • Propadanje je još jedna od osnovnih vježbi snage. Vježba koja se fokusira na mišiće nogu i trbuha, a izvodi se s pomoću vlastite težine tijela ili s dodatnom težinom.
  • Potisak s bučicama je jedna malo zahtjevnija vježba snage. Vježba koja se fokusira na mišiće prsa, ramena i tricepsa. Potisak se može izvoditi s bučicama ili na klupi za propadanje.
  • Svi znamo za trbušnjake kao osnovnu vježbu snage. Vježba koja se fokusira na mišiće trbuha i koristi se vlastita težina tijela ili posebna oprema.
  • Mrtvo dizanje je neizostavna vježba snage. Vježba koja se fokusira na mišiće leđa, nogu i trbuha. Izvodi se s utegom na podu ili na podignutom utegu.

Ove osnovne vježbe snage mogu se prilagoditi za različite razine vježbanja i mogu se kombinirati u različite rutine treninga. Važno je provoditi vježbe snage pod nadzorom stručnjaka i slijediti pravilnu tehniku kako bi se izbjegle ozljede i postigli najbolji mogući rezultati.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.