uz pomoć jednostavnih trikova

Kako skinuti žvaku iz kose?

Svima se barem jednom u djetinjstvu dogodilo da smo zaspali za žvakom u ustima i probudili se sa zapetljanom kosom. U nastavku saznajte kako skinuti žvaku iz kose

woman-2593366_1920.jpg
Foto: Pixabay

Ne uspijevate je maknuti ni šamponom, vodom, a kamoli češljem. Kako skinuti žvaku iz kose kada izgleda da nema izlaza?

Image

Uzmite maslinovo ulje ili bilo koje drugo biljno ulje. Zatim pramen kose slijepljen žvakaćom gubom dobro prekrijte uljem (prstima, krpicom ili četkicom za zube). Ostavite ulje da stoji nekoliko minuta i počinje otpuštati žvaku iz kose. Kada vidite da je za to vrijeme, počnite nježno uklanjati ostatke žvake s kose (možete i četkicom za zube) i to pokretima kao pri češljanju. Nakon uklanjanja žvake, kosu uobičajeno operite.

Ako ova metoda ne prođe te se i dalje pitate kako skinuti žvaku iz kose, možete pokušati uzeti komad leda koji ćete utrljati na žvaku. Kada se žvaka stvrdne, pokušajte izvući što više vlasi iz nje. Ista je stvar s pastom za zube koja će također stvrdnuti žvakaću gumu na vašoj kosi. Postupak se izvodi korak po korak - nanesete pastu, uklonite komade žvakaće, ponovno nanesete pastu i ogulite komade žvakaće gume.

Sada znate kako skinuti žvaku iz kose bez da odrežete čitav pramen.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.