Zimski sportovi

Kako odabrati pancerice?

Prilikom kupnje pancerica morate biti oprezni. U nastavku saznajte kako odabrati pancerice

ski-982027_1920.jpg
Foto: Pixabay

Pancerice su jedan od najvažnijih dijelova skijaške opreme jer omogućuju vezu između stopala i skija. Njihove najvažnije odlike trebale bi biti ispravna veličina i dobro prianjanje uz nogu kako bi skijašu bilo omogućeno uspješno i udobno skijanje, stoga je vrlo važno znati kako odabrati pancerice.

Image

Kako odabrati pancerice?
Ako se pitate kako odabrati pancerice, prvo krenite od njihove veličine. Veličina se bira prema duljini stopala u centimetrima te se zatim prema tablici pretvara u odgovarajući broj. Naravno, svake pancerice treba isprobati jer različiti proizvođači ponekad proizvode nešto drugačije kalupe, pa ćete se ponekad i sami uvjeriti da kod nekih modela trebate drugačiji broj od onoga koji inače nosite.

Najveća je greška kupovanje prevelikih pancerica. Pancerice na prvi dojam djeluju premalene, no trik je u tome da prilikom isprobavanja trebate tijelo prilagoditi skijaškom položaju. To znači da trebate saviti noge u koljenima, a peta će se automatski povući prema natrag. Ako i na taj način osjetite stezanje i pritiskivanje prstiju, definitivno isprobajte veći broj, no nemojte dozvoliti da vas tjesnoća pancerica zavara na prvu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.