Mjerenje

Praktični savjeti kako izmjeriti opseg prsa

Naručujete odjeću putem interneta i želite izmjeriti opseg prsa? Saznajte kako izmjeriti opseg prsa u svega nekoliko koraka.

mjerenje.jpg
Foto: Pixabay

Opseg prsa je mjera obujma vašeg torza, uključujući prsa i trbuh. Ova mjera se često koristi za određivanje veličine odjeće i obuće, a također može pomoći u procjeni tjelesne mase i kondicije. No, kako izmjeriti opseg prsa?

Za ovaj način mjerenja opsega prsa biti će vam potrebna još jedna osoba. Prvo što trebate učiniti kada želite izmjeriti opseg prsa je stati u stojeći položaj s rukama uz tijelo. Osoba koja vam pomaže neka stavi krojačku vrpcu oko vaših prsa, na nivou najšireg dijela prsa.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite izmjeriti opseg prsa je očitati broj gdje se spaja vrpca. Držite vrpcu čvrsto, ali ne pretijesno, i pazite da je ravno oko vašeg tijela. Nekoliko puta udahnite i izdahnite, a mjerenje ponovite nekoliko puta i izračunajte prosječnu vrijednost. Ovaj način kako izmjeriti opseg prsa već je gotov. Opseg prsa je važna mjera za procjenu vaše tjelesne mase i kondicije. Mjerenje opsega prsa može vam pomoći u odabiru odjeće i obuće koja vam odgovara, a također može poslužiti kao pokazatelj promjena u tjelesnom stanju tijekom vremena. Pazite da pravilno izmjerite opseg prsa kako biste dobili točne rezultate.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.