Svijet automobila

Kada se koriste svjetla za maglu?

Vaš auto ima svjetla za maglu, no niste sigurni kada ih trebate koristiti? Donosimo jednostavne upute za kada i kako koristiti svjetla za maglu.

promet-automobil.jpg
Foto: Pixabay

Svjetla za maglu su važan sigurnosni element u vožnji, posebno u maglovitim i slabo osvijetljenim uvjetima. Oni omogućuju bolju vidljivost puta i druge vozila, što smanjuje rizik od nesreće. No, kada se koriste svjetla za maglu?

Preporučuje se korištenje svjetala za maglu kada je vidljivost manja od 100 metara. Ova svjetla trebaju se koristiti isključivo u maglovitim uvjetima, a ne tijekom normalne vožnje ili kada postoji dovoljno svjetla sa rasvjete na cesti. Korištenje svjetala za maglu tijekom normalne vožnje može ometati druga vozila i uzrokovati nesporazume na cesti.

Isto tako, svjetla za maglu ne smiju se koristiti zajedno sa svjetlima za duga svjetla, što također može ometati druge vozače. Kada koristite svjetla za maglu, morate biti svjesni da oni ne obasjavaju cestu ispred vas dovoljno jako kako bi uočili sve prepreke na putu. Stoga je važno koristiti ih zajedno sa brzom vožnjom i oprezom.

Ukratko, svjetla za maglu trebaju se koristiti isključivo u maglovitim uvjetima kada vidljivost nije dobra, a ne tijekom normalne vožnje. To će osigurati bolju vidljivost na cestama i smanjiti rizik od nesreće. Korištenje svjetala za maglu zajedno sa svijetlima za duga svjetla i brzom vožnjom također će pomoći u povećanju sigurnosti na cestama.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.