Tehnologija

Kako napraviti print screen? Koja je kombinacija tipki za print screen?

Želite uslikati sliku vašeg ekrana na računalu ili laptopu? Za taj postupak potrebno je stisnuti pravu kombinaciju tipki. Donosimo kombinaciju tipki za print screen.

print-screen.jpg
Foto: Pixabay

Print screen je funkcija koja omogućuje korisnicima da zabilježe trenutni prikaz zaslona na računalu. Koristi se za snimanje slike cijelog zaslona, dijela zaslona ili prozora aplikacije. No, koja je kombinacija tipki za print screen?

Kombinacija tipki za Print screen varira ovisno o operativnom sustavu koji se koristi. U sustavima Windows, tipka Print screen nalazi se obično na gornjem desnom dijelu tipkovnice i pritišćemo ju jednom kako bi se snimila cijela slika zaslona. Ako želite snimiti samo određeni dio zaslona, koristite kombinaciju tipki Windows + Shift + S. Ova funkcija omogućuje korisnicima da odaberu dio zaslona koji žele snimiti.

U sustavima MacOS, kombinacija tipki za Print screen je Command + Shift + 3. Korisnici mogu pritisnuti ove tri tipke zajedno kako bi se snimila cijela slika zaslona. Ako želite snimiti samo dio zaslona, koristite kombinaciju tipki Command + Shift + 4. Ova funkcija omogućuje korisnicima da odaberu dio zaslona koji žele snimiti. Print screen je korisna funkcija koja omogućuje korisnicima da zabilježe trenutni prikaz zaslona na računalu, a kombinacija tipki za Print screen varira ovisno o operativnom sustavu koji se koristi.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.