Tehnologija

Kako upariti pametni sat i mobitel?

S razvojem tehnologije, rasle su i mogućnosti pametnih satova. Tako danas na pametnim satovima možete pregledavati fotografije ili odgovarati na poruke. No, kako upariti pametni sat i mobitel?

pametni-sat.jpg
Foto: Pixabay

Pametni satovi mogu obavljati funkcije koje su bliže funkcijama pametnih telefona nego funkcijama tradicionalnog sata. Pametni satovi mogu koristiti neke mobilne aplikacije i imaju mogućnost povezivanja na Wi-Fi i Bluetooth. Također, pametni satovi mogu funkcionirati kao prijenosni mediji te upućivati ​​i primati pozive i poruke među ostalim funkcijama. No, kako upariti pametni sat i mobitel?

Prvo što trebate učiniti kada želite upariti pametni sat i mobitel je uključiti bluetooth na svom pametnom telefonu. Idite na aplikaciju „Postavke“ na svom mobitelu. Kliknite na postavke bluetootha te uklljučite bluetooth.

Sljedeće što trebate učiniti kako biste uparili pametni sat i mobitel je uključivanje svog pametnog sata. Pronađite tipku za napajanje i dugo je pritisnuti dok se ne uključi. Zatim će se pojaviti zaslon za uparivanje s telefonom i ikonom sata. Kada je sat upaljen, na mobitelu prijeđite na zaslon postavki bluetootha. Dok je bluetooth uključen, kliknite na „Pretraži uređaje“ na dnu zaslona. Na popisu uređaja odaberite svoj pametni sat. Zatim će se pojaviti novi zaslon s kodom. Provjerite podudaraju li se kodovi na vašem mobitelu i oni na vašem pametnom satu. Pritisnite „Upari“ na svom telefonu da povežete dva uređaja. Vaš pametni sat i mobitel sada će biti uspješno povezani i spremni za korištenje.