Tehnologija

Kako spojiti mobitel na radio u autu?

Dosadilo vam je slušati radio u autu? Zašto ne biste spojili mobitel na radio u autu i puštali svoje omiljene pjesme? Saznajte kako spojiti mobitel na radio u autu na dva jednostavna načina.

radio-u-autu.jpg
Foto: Pixabay

Umorni ste od slušanja radia i ne možete pronaći pjesmu koja vam se sviđa? Postoje dva brza i jednostavna načina za spajanje mobitela na radio u autu. Kada spojite mobitel na radio u autu, sav zvuk s vašeg mobitela čuti će se kroz zvučnike na autu. No, kako spojiti mobitel na radio u autu?

Prvo što trebate učiniti kada želite spojiti mobitel na radio u autu je pomoću AUX kabla. Na jednom kraju kabel će se priključiti u utičnicu za slušalice vašeg mobilnog uređaja, a na drugom će se spojiti u pomoćni ulaz za audio sustav vašeg automobila. I dalje ćete morati koristiti kontrole na svom telefonu za promjenu pjesama, pauziranje i tako dalje, ali ova je metoda jedna od najjednostavnijih za postavljanje i uspostavlja trenutnu vezu.

Druga metoda kako spojiti mobitel na radio u autu je pomoću bluetootha. Omogućite bluetooth na svom uređaju pristupom postavkama i pronalaženjem izbornika "bluetooth". Omogućite bluetooth u svom vozilu. Potražite bluetooth svog vozila na svom uređaju traženjem imena kojeg možete pronaći u postavkama auta. Vaš uređaj i vozilo će vas obavijestiti da su uređaji upareni. Nakon toga jednostavno počnite reproducirati glazbu na svom uređaju kao i inače, a zvuk bi trebao dopirati kroz zvučnike automobila.