Tehnologija

Kako spojiti laptop na internet preko mobitela?

Stalno ste u pokretu i želite osigurati brz i kvalitetan internet na laptopu? Možete spojiti laptop na internet preko mobitela. Saznajte kako brzo i jednostavno spojiti laptop na internet preko mobitela.

bezicni-internet.jpg
Foto: Pixabay

Prije povezivanja laptopa na internet preko mobitela, potrebno je uključiti pristupnu točku na vašem mobitelu. Kada to učinite, vaš mobitel će djelovati kao ruter i dijeliti će internet na koji će se moći spojiti svi obližnji uređaji. No, kako to učiniti, odnosno kako spojiti laptop na internet preko mobitela?

Prvo što trebate učiniti kako biste spojili laptop na internet preko mobitela je otvoriti postavke svog mobitela. U postavkama odaberite „Veze“, a zatim „Pristupna točka“. Nakon toga dotaknite na gumb „Omogući dijeljenje pristupne točke“ kako biste pokrenuli dijeljenje interneta. U ovim postavkama također možete promijeniti naziv svog mobilnog interneta i lozinku.

Nakon što vaša mobilna pristupna točka bude pokrenuta, vrijeme je da se povežete s laptopom na internet. Pokrenite prijenosno računalo i prijavite se ako je potrebno, zatim, ako već nije, omogućite Wi-Fi. Odaberite ikonu Wi-Fi na programskoj traci za pristup popisu dostupnih bežičnih mreža. Pronađite svoju mobilnu pristupnu točku na popisu i odaberite je, a zatim odaberite „Poveži se“ te unesite lozinku. Ovaj način kako spojiti laptop na internet preko mobitela je gotov i sada možete koristiti mobilni internet i na mobitelu i na laptopu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.