Online chat

Kako radi aplikacija Telegram?

Telegram je aplikacija za online razmjenu poruka koja ima svoje neke posebnosti. Kako radi aplikacija Telegram?

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Telegram je aplikacija za razmjenu poruka koja je postala sve popularnija u posljednjih nekoliko godina. Ona omogućuje korisnicima slanje poruka, slika, videa i dokumenata, te stvara sigurnu komunikaciju između korisnika.

Jedna od glavnih prednosti aplikacije Telegram je kriptografija end-to-end enkripcije koja štiti korisničke podatke od hakiranja ili krađe. Ovo znači da samo pošiljatelj i primatelj mogu vidjeti sadržaj poruke koju su razmijenili, a nitko drugi. Kako radi aplikacija Telegram?

Telegram također omogućuje stvaranje grupnih chatova i kanala, a ima i opciju glasovnih i video poziva. Aplikacija je dostupna na svim glavnim platformama, uključujući iOS, Android i web preglednik.

Na Telegramu možete sakriti dolazne poruke. Kako bi se sakrile dolazne poruke na Telegramu, korisnici mogu upotrijebiti opciju tajnog chat-a. Tajni chatovi su posebni chatovi koji su krajnje sigurni i ne mogu se pročitati izvan chat-a. Ova opcija koristi end-to-end enkripciju, a također omogućuje korisnicima da postave vremensko ograničenje poruka. To znači da se poruke automatski brišu nakon određenog vremena. Sada ste sigurni kako radi Telegram aplikacija.