Tehnologija

Savjeti za čišćenje podataka sa USB sticka

Pitate se kako očistiti USB stick kojem nedostaje memorije? Evo način kako očistiti USB stick na najbrži način.

usb-stick.jpg
Foto: Pixabay

USB stickovi izvrsni su za pohranu privatnih podataka ili prijenos datoteka između računala koja nisu na mreži. Pomoću usb sticka po potrebi dodajete ili upisujete datoteke na uređaj za pohranu do ograničenja njegovog kapaciteta. Međutim, kada se usb stick napuni, morate ukloniti neke ili sve datoteke prije dodavanja drugih. Formatiranje ili čišćenje vašeg usb sticka oslobađa prostor za nove datoteke na uređaju. Dodatna prednost formatiranja USB sticka je ta što drugima znatno otežava oporavak ili pregled podataka uklonjenih s USB sticka.

Prvi korak načina kako očistiti USB stick je spajanje na računalo. Spojite USB stick na otvoreni USB priključak na računalu. Pričekajte da Windows prepozna usb stick i konfigurira ga kao vanjski uređaj za pohranu. Pritisnite tipku start, a zatim računalo. Dvaput kliknite ikonicu USB sticka u pregledniku datoteka da otvorite uređaj i pogledate njegov sadržaj.

Zadnji korak ovog načina kako očistiti usb stick je odabir podataka koje želite obrisati. Kliknite i označite datoteke za uklanjanje s USB flash pogona. Pritisnite tipku "Delete" na tipkovnici. Alternativno, desnom tipkom miša kliknite datoteke koje želite ukloniti i kliknite "Izbriši" na skočnom izborniku. Kada se od vas zatraži da potvrdite brisanje datoteka, kliknite gumb "OK". Sada znate kako očistiti usb stick.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.