Recept i priprema

Kako napraviti najbolju domaću pizzu s domaćim tijestom?

Recepti za pripremu pizze su brojni, a i vrlo su zahvalni jer se mogu prilagoditi svačijem ukusu. Kako izgleda pravilna priprema pizze?

pizza.jpg
Foto: Pixabay

Rijetka je osoba koja ne uživa u komadu pizze. Ovo sveprisutno jelo prodaje se u svim dijelovima svijeta, Srećom, ne morate se odreći uživanja ​​u pizzi ako ste na keto dijeti. Koristeći bademovo brašno kao osnovu za koru, možete pripremiti pizzu pogodnu za keto dijetu za manje vremena nego običnu pizzu.

Sastojci potrebni da se pripremi pizza su:

  • 250 grama bademovog brašna
  • 2 žlice kokosovog brašna
  • 60 grama naribanog mozzarella sira
  • 3/4 žličice soli
  • pola žličice sode bikarbone
  • 2 velika jaja
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 120 ml umaka za pizzu
  • 100 grama naribanog mozzarella sira
  • 30 grama nasjeckanog parmezana
  • 60 grama ploški feferona

Prvo što trebate učiniti kada želite pripremiti pizzu je zagrijavanje pećnice na 200°C. Pripremite koru za pizzu miješanjem bademovog brašna, kokosovog brašna, mozzarelle, soli i sode bikarbone u velikoj zdjeli. Dodajte jaja i ulje i dobro promiješajte dok ne dobijete tijesto. Stavite tijesto na komad papira za pečenje i stavite drugi komad papira za pečenje na vrh. Pritisnite dok tijesto ne bude 20 cm u promjeru, ovisno o tome koliko debelu koru želite.

Uklonite gornji list papira za pečenje i stavite tijesto, još uvijek na donjem komadu papira, na lim za pečenje. Pecite 10 minuta pa izvadite iz pećnice. Sastavite pizzu dodavanjem umaka i pomoću lopatice da je ravnomjerno rasporedite, ostavljajući 1 do 2 cm prazne kore uz rub. Ravnomjerno pospite mozzarellom i parmezanom. Završite slaganjem feferona te pecite dodatnih 10 minuta, dok se sir ne otopi.

Ovaj način pripreme pizze je gotov i pizza je spremna za posluživanje. Dobar tek!