Gastro
MIRIS DJETINJSTVA

Neodoljiva domaća rolada: Klasični recept koji uvijek uspijeva

Neodoljiva domaća rolada: Klasični recept koji uvijek uspijeva
Roladu čuvaj u hladnjaku, dobro zamotanu, do 3 dana

Slatka rolada je jedan od onih kolača koji budi nostalgiju – meki biskvit, miris vanilije i nježan sloj omiljenog namaza stvaraju desert koji nestaje u trenu. Iako izgleda efektno, priprema je jednostavna i brza, pa je odličan izbor i za iznenadne goste.Umjesto marmelade, možeš koristiti tučeno slatko vrhnje s voćem ili laganu kremu za svečanije prigode. Roladu čuvaj u hladnjaku, dobro zamotanu, do 3 dana.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 žlica glatkog brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Za nadjev:

  • oko 200 g marmelade po izboru (marelica, malina, višnja…)
  • (može i čokoladni namaz ili slatko vrhnje s voćem)
  • šećer u prahu

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 180 °C. Razdvoji bjelanjke i žumanjke.
  • Bjelanjke miksaj u čvrst snijeg, a žumanjke posebno izradi sa šećerom i vanilin šećerom dok ne posvijetle. Umiješaj brašno pomiješano s praškom za pecivo, pa na kraju lagano dodaj snijeg od bjelanjaka.
  • Smjesu izlije na lim obložen papirom za pečenje (cca 30x40 cm).
  • Peći 10–12 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
  • Pečeni biskvit odmah preokreni na kuhinjsku krpu posutu šećerom, pažljivo ukloni papir i zarolaj biskvit s krpom dok je još topao. Ostaviti da se ohladi u tom obliku.
  • Ohlađeni biskvit pažljivo odrolaj, premaži marmeladom i ponovno zarolaj.
  • Pospij šećerom u prahu ili prelij čokoladnom glazurom za dodatni užitak.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx