Knjiga tjedna

Darujemo knjigu 'Mostovi u okrugu Madison' - ljubavni roman kojem se uvijek rado vraćamo

Naša knjiga tjedna ovoga puta je kultni ljubavni roman koji će te iskreno dirnuti u srce. Evo kako do knjige!

mostovi okruga madison.jpg

Roman „Mostovi u okrugu Madison“ prvi je put objavljen 1992. godine, a svoj kultni status potvrdio je više puta: tri godine nije silazio s top-liste bestselera New York Timesa, od čega je čak 38 tjedana bio na prvome mjestu, a 1995. godine proglašen je najprodavanijim romanom u povijesti američkoga nakladništva. Preveden je na brojne jezike i prodan u više od 60 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Francesca je usamljena Talijanka, kućanica iz Iowe. Dok su njezin muž i djeca na sajmu u Illinoisu, ona upoznaje fotografa Roberta Kincaida, koji je za National Geographic došao snimiti kampanju o mostovima iz okruga Madison. I zaljubljuje se. Potpuno spontano, njihov susret pokazuje se sudbonosnim i oboje osjete neporecivu privlačnost zbog koje se upuštaju u kratku aferu.

Četiri dana koja provode zajedno prekretnica su u njihovim životima, no rastrgana između vlastitih želja i odgovornosti prema obitelji Francesca ipak odlučuje potisnuti osjećaje i okončati tu ljubavnu epizodu.

U odmaklim godinama Francesca svoja sjećanja odlučuje zapisati u dnevnik, koji pronalaze djeca nakon njezine smrti.

RECENZIJE:

»Kultni ljubavni roman koji će vas iskreno dirnuti u srce.« USA Today

O AUTORU:

Robert James Waller (1939. – 2017.) američki je književnik, fotograf i glazbenik. Prije nego što je postao pisac, radio je kao profesor poslovne administracije na Sveučilištu Sjeverne Iowe i kao direktor sveučilišnog Međunarodnog poslovnog instituta. Doktorirao je poslovanje na Sveučilištu Indiana Bloomington 1968. Svjetski je ugled i slavu stekao romanom „Mostovi u okrugu Madison“ (1993.) prema kojem je 1995. godine snimljen istoimeni film. Deset godina nakon „Mostova u okrugu Madison“, napisao je i svojevrsni epilog priče pod naslovom “Tisuću seoskih putova“.

Ovaj nezaboravan klasik može biti tvoj. Sve što trebaš je objasniti zašto ga baš ti zaslužuješ. Je li ova knjiga baš za tebe ili želiš nekoga iznenaditi? Nagrađujemo najkreativniji odgovor!

Prijaviti se možeš do ponedjeljka 28. kolovoza u 12h kada objavljujemo dobitnika/cu.

Sretno!

Uskoro ćemo objaviti dobitnice
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.