Zbog djetetovih alergija pokrenula vlastitu proizvodnju slatkiša

Zbog sina alergičnog na sve industrijske slatkiše, Tijana Božović Galjanić iz Opatije pokrenula je vlastitu proizvodnju energetskih pločica od suhog voća i orašastih plodova.

proizvodnja_rtl

    Bez šećera, glutena i mlijeka

    Miksanje je u godinu dana spontano preraslo u ozbiljan posao. I dalje sve radi sama, ručno i dnevno napravi oko 500 pločica. Smjesu ne peče već dehidrira kako bi se sačuvali svi vitamini.

      [PROČITAJTE JOŠ: Na što treba obratiti pažnju kada dijete ima alergiju na hranu?]

      Nagrada za ambalažu

      U tome joj je pomogla Riječanka Veronika koja se dizajnom bavi već 18 godina. Zajedničkim snagama osmislili su ime i zanimljivu ambalažu. U četiri boje predstavile su četiri dominantna okusa: čokoladno-voćni, tiramisu, jabuku i kokos.

        Konkurencija je bila velika, pristiglo je čak 8 tisuća radova iz 50 zemalja i samo najbolji su osvojili nagrade. Priznanje za svoj rad i trud dodatno im je dalo vjetar u leđa pa planiraju plasirati još četiri nova okusa do proljeća ove godine. Postojeći proizvodi prodaju se u 60 hrvatskih trgovina, a osvajaju englesko, finsko, njemačko i slovensko tržište.

        Bez obzira koliko se širili, kažu, nikada neće postati industrija već će super herojske zdrave pločice i dalje na Kvarneru raditi ručno.

        [PROČITAJTE JOŠ: Alergije kod djece - odgovori stručnjaka na najčešća pitanja stručnjaka]