Sigurno ćeš ih prepoznati

Ovih sedam tipova prijateljica svaka bi žena trebala imati u svom životu

I dok postoje najbolji prijatelji, postoje i ona druga prijateljstva koja su također važna te govore o različitim aspektima naše osobnosti

pexels-elina-fairytale-4834142.jpg
Foto: Pexels

Prijateljstva su važan dio zdravog, sretnog i ispunjenog života. Ipak, u današnjim modernim vremenima u kojima dominiraju internet i društvene mreže, čini se da se riječ 'prijatelj' počela olako upotrebljavati.

Image
Bez vrijeđanja bivšeg

Oprezno s riječima: Što reći prijateljici koja prolazi kroz prekid?

Kao da smo zaboravili na činjenicu da su oni pravi prijatelji rijetki i da se prijateljski odnosi u stvarnom životu uistinu ne mogu uspoređivati s onima koje imamo u online svijetu. Danas svi imamo te neke virtualne 'prijatelje' koje nikad nismo ni upoznali uživo. Upravo radi toga, možda je vrijeme da redefiniramo neke vrijednosti kad su u pitanju društveni odnosi i prisjetimo se što riječ prijatelj zaista znači.

Image

I dok postoje najbolji prijatelji, postoje i ona druga prijateljstva koja su također esencijalna te govore o različitim aspektima naše osobnosti. I takvi su prijateljski odnosi također važni te ih ne bismo trebali zanemarivati.

Prema mišljenju stručnjaka, ovo su neki od najvažnijih tipova prijatelja/prijateljica koje bi svaka žena trebala imati u svom životu.

Zabavna prijateljica

Nadamo se da si se odmah prisjetila nekoga kada je riječ o zabavnim prijateljicama jer takve je osobe uvijek dobro imati u svom životu. To je ona prijateljica koja je smiješna i duhovita,  uvijek te može nasmijati i popraviti ti dan. Ona možda nije osoba kojoj ćeš odati svoje najdublje tajne, ali u njezinom ti je društvu uvijek ugodno i zabavna. Ovakva su prijateljstva zaista dragocjena.

Image

Izvor: Giphy

Prijateljica koji te motivira

Ona je inspirativna i uz nju ćeš se osjećaš kao da možeš ostvariti sve svoje ciljeve, koliko god oni bili nerealni. Bilo da ti treba netko za ludo putovanje, odlazak u teretanu ili pak osvajanje planinskih vrhova, ona će uvijek biti tu i potaknuti te da vjeruješ u sebe i u svoje snove.  To je onaj tip prijateljice koja je jako sigurna u sebe, no nikad te neće omalovažavati ili ponižavati. Ona naprosto zna kako prepoznati potencijal u svakoj situaciji, a tebe motivira da učiniš isto. Ovakve je ljude ključno imati u svom životu jer će te poticati da budeš otvorena prema novim iskustvima.

Image
Foto: Pexels

Prijateljica iz djetinjstva

'Stari prijatelji' su najčešće oni iz djetinjstva, škole ili fakulteta, ali riječ je o ljudima koji te jako dobro poznaju i znaju kroz koje si sve faze prolazila tijekom života. Stara prijateljica je poput utočišta u kojemu se uvijek možeš s nostalgijom prisjetiti svih onih dobrih ili loših trenutaka iz svoje prošlosti. Ova je osoba svjedok svih ključnih događaja u tvom životu, a iako se možda ne družite toliko često kao prije, ona je uvijek tu kada je zatrebaš.

Image

Izvor: Giphy

Kreativna prijateljica

Kreativna prijateljica je umjetnica, jedna od onih osoba koje znaju kako te potaknuti da izađeš iz svoje zone udobnosti. Bilo da se bave glazbom, slikanjem, plesom ili nečim posve drukčijim, takvi ljudi svijet vide drugačijim očima od većine, a tebe će inspirirati da učiniš isto. Prava su inspiracija.

Image
Foto: Pexels

Prijateljica koja živi u drugom gradu

Ovo je možda prijateljica koji su upoznala na ljetovanju, tijekom studentske razmjene ili sasvim slučajno. Uz društvene mreže i sve mogućnosti koje nam one nude, ovakva prijateljstva danas je puno lakše održavati. Imaš li prijateljicu na drugom kraju svijeta, ona zasigurno živi drugačijim načinom života i na taj ti način omogućava da proširiš vlastite horizonte, a upravo je u tome smisao takvog prijateljstva.

Image
Foto: Pexels

Luda prijateljica

Ovo je jedan od onih tipova prijatelja koje vjerojatno svatko ima u životu. Ovakve su osobe odvažne, snažne i uvijek spremne za nove avanture. Inspiriraju te da riskiraš i izađeš iz svoje uobičajene rutine. 'Luda' prijateljica uvijek će te podsjetiti da ne mora sve u životu biti ozbiljno i da se ponekad samo treba opustiti i dobro zabaviti.

Image

Izvor: Giphy

Najbolja prijateljica

I za kraj, ona najvažnija – najbolja prijateljica (ili prijatelj). Osoba koju bi svatko trebao imati u životu. Ona je netko tko te poznaje bolje od svih ostalih i tko će uvijek biti tu za tebe, bez obzira na sve.

Image
Foto: Pexels