403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Fitness
Fitness

Fina LCHF variva za hladne zimske dane

Fina LCHF variva za hladne zimske dane
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Recepti za juhe i variva spravljene po LCHF principu

Nastavljamo s vama dijeliti odlične recepte spremljene po LCHF principu.  Pred nama su dugi i hladni zimski dani, a kad je prehrana u pitanju, nekako nam u ovo vrijeme najviše prijaju tople juhice i variva. Upravo iz tog razloga, u nastavku vam otkrivamo nekoliko odličnih recepata za fine juhe i variva pripremljene u skladu s LCHF načinom prehrane. 

Foto: Unsplash

Fino varivo od povrća

 Sastojci: 3 mrkve korijen jednog celera malo sjeckanog peršina 100 g špinata 1 žlica maslaca malo soli i začina po želji 1 kiselo vrhnje 1 žumanjak 1 povrtna kocka za juhu   Priprema   U zdjelu stavite kuhati mrkvu i celer narezane na kolutiće. Dok bude skoro kuhano, dodajte špinat. Procijedite i propasirajte.  Otopite maslac pa zalijte vodom u kojoj se kuhalo povrće, a zatim dodajte i propasirano povrće, kocku za juhu i začine po želji. Na kraju umiješjte vrhnje u kojem ste razmutili jedan žumanjak. Kuhajte još nekoliko minuta, ubacite sjeckani peršin i poslužite vruće.

Varivo od zelenih mahuna

Sastojci:   400 g zelenih mahuna (svježih ili smrznutih) 2 mrkve 100 ml pasirane rajčice 2 žlice maslinova ulja 1 kocka za juhe sol i začini po želji   Priprema:   Ugrijte u tavi maslinovo ulje pa dodajte mrkvu koju ste prethodno narezali na kolutiće. Kratko dinstajte pa dodajte vodu (oko 600 ml), pasiranu rajčicu i jednu povrtnu kocku za juhe.  Dok provrije, smanjite vatru i dodajte mahune. Kuhajte dok povrće ne bude kuhano i začinite po želji.

Varivo od poriluka

 Sastojci   2 velika poriluka ½ glavice crvenog luka 2 mrkve 1 žlica zobenih mekinja 1 žlica mljevenih sjemenki lana nekoliko češnja češnjaka 1 žlica maslinovog ulja malo slanine ili kobasice 1 šalica pasirane rajčice   Priprema:   Počistite i narežite poriluk, kratko prokuhajte u vreloj vodi i ocijedite. Na ulju kratko propržite luk i češnjak pa dodajte meso, mrkvu narezanu na kolutiće i poriluk pa zalijte vodom i posolite. Kuhajte oko 45 minuta i pred kraj kuhanja dodajte šalicu pasirane rajčice. Promiješajte, kuhajte još nekoliko minuta i maknite s vatre. Poslužite toplo.  

Juha od celera

Sastojci:   korijen 1 celera 3 mrkve 1 luk 1 kocka za juhu (povrtne ili mesne) 2 režnja češnjaka 1 kiselo vrhnje sol i začini po želji   Priprema:   Narežite celer, luk i mrkve pa stavite kuhati u posoljenu vodu. Dodajte i češnjak te  kocku za juhu. Kuhajte 15-20 minuta, odnosno dok povrće ne omekša. Kad je kuhano, izmiksajte štapnim mikserom i umiješajte jedno kiselo vrhnje.

Juha od brokule

 Sastojci:   1 veća brokula pola glavice luka 1 poriluk 2 žlice maslaca 1 povrtna kocka za juhu 1 vrhnje 2 žumanjka sol i začini po želji     Priprema:   Počistite i narežite brokulu pa je kratko prokuhajte u vodi. Ocijedite brokulu, a zatim očistite poriluk i narežite ga na kockice. U tavi nakratko na maslacu popržite luk pa dodajte poriluk, brokulu i zalijte temeljcem. Ostavite kuhati još 15 do 20 minuta. Pri kraju začinite i dodajte vrhnje u kojem ste razmutili 2 žumanjka.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx