Fitness
Fitness

Fina LCHF peciva

Fina LCHF peciva
Fini zalogajčići koji će vam uljepšati tmurne zimske dane

S vama nastavljamo dijeliti recepte za jela pripremljena pa LCHF principu, a danas vam otkrivamo kako pripremiti fina peciva na različite načine.   Ova su peciva, uz dodatak sira ili šunke, toliko ukusna da ih možete jesti bez ičega ili pak umjesto kruha, za međuobrok ili tijekom dana ako ogladnite. Recepti su vrlo jednostavni i ne iziskuju puno muke niti posebne kulinarske vještine.   

 Foto: Unsplash

Kruščići sa sirom

Sastojci:   150 g mozzarella sira 50 g krem sira kao što je Dukatela ili ABC namaz 80 g brašna od badema pola žličice praška za pecivo malo soli     Priprema:   Najprije rastopite sireve. Kad se smjesa ohladi, umiješajte bademovo brašno te prašak za pecivo i sol. Zamijesite tijesto. Rukama oblikujte kuglice i pecite ih u tepsiji koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko desetak minuta, odnosno dok kruščići ne porumene

Mekani jastučići s mesom

SastojcI:   130 g brašna od badema 2 žlice brašna od lana 150 g mozzarelle 60 g krem sirnog namaza prstohvat sode bikarbone meso i sir za punjenje po želji (sir, šunka, kulen) sol i začini po želji     Priprema:   Rastopite mozzarellu i sirni namaz pa dodajte brašno od badema i lan i na kraju malo sode bikarbone. Promiješajte da se smjesa sjedini. Zamijesite tijesto pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj površini te izrežite na jednake pravokutnike. Na svaki pravokutnik dodajte malo sjeckanog mesa i sira po želji. Preklopite pravokutnike i pritisnite prstima krajeve kako vam ne bi curio nadjev prilikom pečenja. Posložite jastučiće na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok jastučići ne dobiju boju.

Pogačice od sira

 Sastojci:   3-4 jaja 150 g kremastog sir poput mascarponea 1 žličica praška za pecivo malo soli sezam, lan, kim   Priprema:   Najprije odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žumanjke miksajte sa sirom i praškom za pecivo. Na kraju spojite snijeg sa smjesom od žumnjaka te dodajte malo soli. Stavljajte žlicom pogačice na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Po želji možete pogačice posipati sjemenkama kao što su sezam i lan. Pecite u pećnici na 160 stupnjeva oko 20-25 minuta.

Mekana peciva sa sjemenkama

 

 Sastojci:   2 jaja 100 g sirnog namaza 100 g svježeg sira 1 žličica sode bikarbone 100 g brašna od badema 100 g mljevenih indijskih oraščića 50 g brašna od lana 1 žličica psylium praha sol i začini po želji sezam i lan za ukrašavanje   Priprema:   U jednoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke, a u drugoj zdjeli pomiješajte jaja, svježi sir i sirni namaz. Spojite obje smjese te dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili i kako bi smjesa postala ujednačena. Oblikujte kuglice od tijesta i stavljajte ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Premažite s malo ulja i po želji posipajte sjemenkama lana i sezama. Pecite ih na 180 stupnjeva 25-30 minuta.