Znaš li izabrati dragi kamen prema svom horoskopskom znaku? Provjeri koji bi trebala nositi

Vjeruje se da će ti osobni kamen, onaj koji je povezan s tvojim horoskopskim znakom, odnosno rasporedom zvijezda na nebu u trenutku kada si stigla na ovaj svijet, pomoći da najbolje iskoristiš svoj potencijal

Znaš li izabrati dragi kamen prema svom horoskopskom znaku? Provjeri koji bi trebala nositi

Drago kamenje i kristali povezeni s mjesecom tvog rođenja imaju specifično značenje. "Kao što ljudi imaju različite karaketristike ovisno o tome u kojem su znaku i podznaku rođeni i drago kamenje ima određene karakteristike, ovisno kojem astrološkom znaku pripada", objašnjava astrologinja Narayana Montufar za portal SunSings.com.

Image

Kako svaki horoskopski znak pokazuje da te želi


Koncept osobnog dragog kamena datira još iz davnih vremena, a povezan je i s Biblijom - 12 različitih kristala i dragog kamenja u štitu vrhovnog svećenika predstavlja 12 izraleskih plemena i 12 mjeseci u godini - tako tumači židovski povjesničar Josip iz prvog stoljeća, a sveti Jeronim nešto kasnije drago kamenje povezuje s 12 apostola.

Da si živjela u stara vremena i bila dobrostojeća, vjerojatno bi imala svoju kolekciju od 12 komada dragog kamenja i svaki mjesec bi nosila po jedan kamen, koji odgovara tom mjesecu, a s ciljem da privučeš sreću i blagostanje u svoj život. Nešto kasnije, drago kamenje i kristali počeli su se koristiti malo drugačije, odnosno izabirati i nositi s obzirom na horoskopski znak. No, to naravno nije pravilo. Ustvari, svatko tko se razumije u kamenje, reći će ti da izabereš onaj kamen koji te privuče jer baš taj ti u određenm trenutku treba. Biraš ga intuicijom. 


Image


(FOTO: Pixabay)

Vjeruje se da će ti osobni kamen, onaj koji je povezan s tvojim horoskopskim znakom, odnosno rasporedom zvijezda na nebu u trenutku kada si stigla na ovaj svijet, pomoći da najbolje iskoristiš svoj potencijal, potaknuti iscjeljenje i dati ti energiju za ići naprijed jer je taj kamen povezan s položajem zvijezda kakve su bile kad si se rodila i u sebi nosi vibracije iz tog trenutka vremena. U nastavku ti donosimo listu dragog kamenja i kristala odgovarajućih za pojedini horoskopski znak.  


Vodenjak - ametist

S obzirom da je Vodenjak zračni znak, njemu treba stalni vanjski podražaj koji će stimulirati njegov um. Ako nema tih konstantnih mentalnih izazova, Vodenjak je sklon stagnaciji, ali i pretjeranom samozadovoljstvu. Ametist ima stabilizirajući učinak na Vodenjaka - centrira ga i uzemljuje, ali i može mu pomoći da napreduje u poslovnom i privatnom životu. 

Ribe - akvamarin

Akvamarin ima pročišćavajuća svojstva te izuzetnu moć da u balans dovede tijelo, um i duh. Ove kvalitete su vrlo bitne za pretjerano emocionalno osjetljive Ribe. Vjeruje se da akvamarin ublažava tjeskobu te pojačava samopouzdanje i dobro raspoloženje. Osobe rođene u znaku Ribe koje osjećaju da imaju "šesto čulo" ili neke natprirodne sposobnosti trebale bi nositi akvamarin jer ovaj će kamen te moći dodatno pojačati. 

Ovan - dijamant

Baš kao što je dijamant blistav, takva je i Ovan - optimističan, ambiciozan, no ponekad mušićav i agresivan. Dijamant će mu pomoći da realizira svoje ciljeve, donijeti mu jasnoću, razbistriti privatne i poslovne situacije. Vjeruje se da dijamant pojačava već postojeću pozitivnu energiju te će pomoći da se stvari razviju u dobrom smjeru u područijama života do kojih je Ovnu posebno stalo.

Bik - smaragd

Ovaj dragi kamen jača tjelesno, mentalno i duhovno zdravlje. Bik simbolizira ljubav i znanje, što smaragd čini savršenim izborom za pripadnike ovog horoskopskog znaka jer podržava, odnosno potiče rast u ljubavi i znanju.
Osim toga, smaragd intenzivira velikodušnost i nesebičnost pa kada ga Bikovi nose pojačavaju osjećaj zahvalnosti i privlače obilje u život. 

Blizanci - biser

U davna vremena smatralo se da biser najbolje opisuje dualnost Blizanca, jer ovaj dragi kamen i sam simbolizira podvojenost - s jedne strane simbol je života, zdravlja i radosti, a s druge smrti, bolesti i tuge. Kada osobe rođene u Blizancu nose bisere, oni im pomažu istaknuti dobre karakterne strane te na taj način poboljšavaju njihove odnose i omogućuju im da vode uravnoteženiji život.

Rak - rubin

S obzirom da osobe rođene u znaku Raka naginju promjenama raspoloženja i lako se uvrijede, rubin im pomaže da se stabiliziraju, osjećaju sigurnima i da im bude ugodno u svojoj koži, usprkos tvrdom oklopu koji ih štiti od vanjskog svijeta. Ovaj vatreni ljetni kamen također pomaže Rakovima da izraze svoje potencijale, jačajući njihovu u tako zavidnu analitičku moć. I ne manje važno - rubin jača seksualnu energiju Raka.

Lav - peridot

Ovaj kamen kroz povijest je korišten kao zaštita od sila zla. Prema legendi, Kleopatra je, vraćajući se s dugog putovanja izgubila amulet od peridota (to je je bio jedan od dražih). Kada je stigla kući otkrila je da ju je izdao njezin ljubavnik Marko Antonije. Osobe rođene u znaku Lava peridot štiti od negativne energije te im donosi ljubav, sreću i blagostanje. Ako si Lavica, pobrini se da na tvojoj ruci blista ovakav jedan prsten.

Djevica - plavi safir

Astrolozi vjeruju da ovaj kamen ima izuzetno jaka ljekovita svojstva, osobito kada je riječ o glavobolji, groznici, krvarenju iz nosa, infekcijama oka, raznim upalama i problemima sa štitnjačom. Navodno pomaže u balansiranju hormona i potiče cirkulaciju. Ovaj impresivni kamen jača poštenje i iskrenost, unutarnji mir, pozitivan stav prema životu, vjernost, mudrost i jasnoću za one koji ga nose, osobito Djevice. Plavi safir često se koristi i kao zaštitnik od negativne energije i zlonamjernih misli.


Vaga - opal

Vage imaju prirodnu potrebu da udovoljavaju drugima te im je jako teško reći "ne". Vjeruje se da opal Vagama pomaže da zaštite svoje interese i odbiju ono što im ne odgovara. Osim toga, Vage su jako neodlučne pa im i tu opal može učiniti dobro jer im jača samopouzdanje što vodi do djelovanja i donošenja odluka, a time i ispunjenog života.

Škorpion - topaz

Škorpioni su izuzetno odani i mogu imati problema ako u odnosima dođe do površnosti. Topaz (osobito narančasti) pomaže im u postizanju jasnoće uvida. Ponekad vrlo emotivnog i osjetljivog Škorpionu, topaz će smiriti i ustabiliti. Ovaj kamen također povećava već urođene škorpionske kvalitete - intenzivan fokus, kreativnost i inteligenciju.  

Strijelac - tirkiz

Za Strijelca je spiritualni um centar svega, a tirkiz ima moć odvesti ga na višu duhovnu razinu. Ovaj kamen pruža mentalnu i duhovnu jasnoću i može ti pomoći ukoliko si rođena u ovom znaku, a voliš riskirati i otkrivati nepoznato. Tirkiz je također simbol prijateljstva, a potiče i ostvarivanje romantičnih veza. Ovaj pročišćavajući kamen štiti od negativne energije i vanjskih zagađivača poput lošeg zraka.

Jarac - granat

Ponekad hladne i rezervirane Jarce granat će ohrabriti da budu otvoreniji, iskreniji i pristupačniji u osobnim i profesionalnim odnosima, omogućujući im dublji uvid u iste. Granat štiti od depresije, ali i stimulira seksualni nagon na pozitivan način. Ako si Jarčica, imaj na umu da ovaj kamen treba polirati kako bi zadržao čvrstoću, stoga krpicu u ruke.