Astro
Astro

Vlatka je oduševila goste štruklom i sarmom, a mi imamo njezine recepte

Vlatka je oduševila goste štruklom i sarmom, a mi imamo njezine recepte
Pobjednica šestog tjedna "Večere za pet" obožava štrukle i sarmu, a upravo je to i pripermala

Vlatka Furjan dolazi iz mjesta Vinica, pokraj Varaždina i po zanimanju je konobarica. U show „Večera za 5 na selu“ prijavila ju je kći jer odlično kuha. Smatra kako nema mana u kuhanju jer sve priprema s velikom dozom ljubavi. Njezino su najdraže jelo štrukli i sarma, preferira domaću i tradicionalnu kuhinju, a ne voli jesti morske plodove. U slobodno vrijeme radi u svom vinogradu, vrtu, obavlja kućanske poslove, druži se s obitelji i, naravno, kuha.  Upravo je njezinin jelovnik odnio pobjedu u ovom tjednu "Večere za pet",  a mi imamo njezine recepte.  Predjelo sastojci: 0,5 kg svježeg kravljeg sira 300 ml kiselog vrhnja češnjak bučino ulje bučine koštice mladi luk jaja bučino brašno kukuruzno brašno kvasac sol, papar, šećer domaća kuhana šunka kvasac priprema: namaz od sira Promiješamo sir, vrhnje i malo soli, zatim podijelimo dobivenu smjesu na dva djela. U prvi stavimo češnjak, bučino ulje, bučine koštice, promiješamo i prvi je namaz gotov, a u drugi dio nasjeckamo mladi luk i promiješamo. priprema: punjena jaja Skuhamo jaja, ogulimo i prerežemo na pola, izvadimo žumanjak i u njega umiješamo malo sira, papra i soli, stavimo u vrećicu za dekoriranje i napunimo bjelanjke. priprema: kruh Zagrijati pola litre vode, ne smije prokuhati. U posudu za miješanje prebaciti kukuruzno brašno i bučine koštice te sve zaliti zagrijanom vodom. Otopiti kvasac s malo šećera i pustiti 10-15 min. U rashlađeno kukuruzno brašno dodati dignuti kvasac, bučino brašno, varaždinsko bučino ulje, sol. Kalup za pečenje kruha premazati uljem. Prebaciti tijesto u kalup za kruh te ga poravnati mokrom žlicom, prekriti čistom krpom i ostaviti 20-ak minuta da se tijesto digne. Kruh se peče u zagrijanoj pećnici na 40 minuta. Glavno jelo  sastojci: 1 velika glavica kiselog kupusa 2-3 žlice sjeckane slanine 150 g riže 2 glavice luka 1 jaje sol, Vegeta, papar suho meso mljeveno meso, pola svinjetina pola junetina  pasirana rajčica brašno ulje priprema: Slaninu, luk, rižu, jaje, začine, mljeveno meso zajedno izmiješamo i time punimo kiselo zelje (slaninu i luk prodinstamo). Ostatak zelja nasjeckamo i stavimo u lonac. Dodamo suho meso, prelijemo vodom. Stavimo pasiranu rajčicu. Kad je sarma gotova, napravimo zapršku. priprema: kukuruzni kruh Pola kilograma kukuruznog brašna prelijemo kipućom vodom i izmiješamo. Kad se ohladi, dodamo kilogram glatkog brašna, kvasac koji smo prethodno stavili da se digne, sol i po potrebi mlake vode. Sve zajedno promijesimo i ostavimo da se diže pola sata. Na kraju stavimo tijesto u namašćeni kalup i stavimo da se peče u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva, otprilike dva sata. Desert sastojci za tijesto: 0,5 kg glatkog brašna mlaka voda malo octa sol jaje sastojci za nadjev: 1 kg jabuka cimet šećer malo soli vanilin šećer mascarpone priprema: Sastojke za tijesto sve zajedno zamijesimo i izvaljamo. Kad smo izvaljali do željene debljine, na tijesto stavljamo mascarpone i jabuke koje smo prethodno naribali i promiješali sa šećerom, cimetom, malo soli i vanilin šećerom.  

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx