U Zagrebu je i ovo ljeto puno zanimljivih događanja, a mi smo izdvojile nekoliko koje treba posjetiti

Tko kaže da po ljetnu zabavu moraš ići na more? Uživaj u ovim odličnim eventima u samom srcu grada

U Zagrebu  je i ovo ljeto puno zanimljivih događanja, a mi smo izdvojile nekoliko koje treba posjetiti

Ako tijekom vrućih ljetnih mjeseci tražiš mjesta na kojima se možeš opustiti s prijateljicama uz omiljeno piće i dašak kulture, Zagreb je idealna destinacija za to. Čini nam se kako s lijepim vremenom u svakom kutku grada nikne neki mali festival koji nas oduševi svojom jedinstvenom ponudom i to naravno sa socijalnom distancom 

Image

Festivalski vodič 2020: Istražile smo koje festivale ovo ljeto možeš posjetiti bez napuštanja zemlje


Popis svih većih i manjih događanja koje bi ovo ljeto trebala posjetiti je zbilja dug, zato smo izdvojile pet nama posebno zanimljivih lokacija kojima ne možemo odoljeti. Bilo da tražiš mjesto na kojem ćeš se odmoriti u ležaljci, mjesto gdje ćeš uživati u filmovima i glazbi ili zabavni party na kojem ćeš otplesati sve svoje brige,  sigurne smo da ćeš ga pronaći u nastavku. 


Prilikom posjete bilo kojem od navedenih događanja svakako moraš misliti na svoje, ali i zdravlje drugih. Sredstvo za dezinfekciju ruku i zaštitnu masku uvijek drži pri ruci te se pridržavaj svih propisanih mjera zaštite kako bi se mogla cijelo ljeto zabavljati u miru. 

Ljeto u Tehničkom powered by Pločnik, 01.06.-23.08.2020


Projekt Ljeto u Tehničkom powered by Pločnik tijekom tri mjeseca trajanja Zagrebu i njegovim posjetiteljima donosi ljetnu oazu u kojoj će se izmjenjivati izložbe, kazališne predstave, koncerti, nastupi DJ-a, pub kvizovi, paneli i još mnogo toga. Program se odvija u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla, Hala V i vrta, svakodnevno od 17 do 23 sata. 

Ovo ljeto pridružuje im se i Pločnik, popularni gradski multifunkcionalni prostor kod Zapadnog kolodvora, koji će svoju ljetnu inačicu oživjeti upravo u vrtu. 

Art Park, 19.06.-06.09.2020


Zagrebački park Ribnjak u samom središtu grada i ove je godine postao sjedište Art Parka. Jedno od omiljenih ljetnih mjesta zagrebačkih kreativaca, Art Park svojim posjetiteljima pruža posebno pozitivnu, veselu i opuštenu atmosferu. Ove su se godine posebno posvetili temi recikliranja i održivosti. 

Za zabavu su svakodnevno zaduženi DJ-i dok se svaki dan održava i neka nova zabavna aktivnost poput koncerta, pub kviza, gostovanja raznih predavača, joga radionica i slično, namijenjena ne samo odraslima, nego i djeci. A osim u dobroj glazbi, uživati možeš i u odličnom Art Park pivu koje je samo za ovu prigodu oslikao Marin Remić, a nastalo je u suradnji s Pivovarom Medvedgrad

Tjedni program potraži na Facebook stranici Art Parka

Ljetna pozornica Tuškanac, 05.06.-30.08.2020


Ljetna pozornica Tuškanac pravo je okupljalište ljubitelja kako filma, tako i dobre glazbe. Srpanj donosi nova izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala, koji će ljubiteljima SF-a, fantastike i horora donijeti pregršt zanimljivih naslova, a izbor iz svojih programa predstavit će i Zagreb Film Festival, Motovun Film Festival te Filmski programi Hrvatskog filmskog saveza.

Kolovoz donosi novi filmski program "Film u šumi". Riječ je o presjeku recentnih i aktualnih filmskih hitova, s posebnim gostovanjima programa kina Kinoteka, u kojem ćemo klasične naslove imati priliku otkriti u miru tuškanačke šume, pod zvijezdama. Bez obzira jesi li ljubiteljica akcije, drame, humora ili arta, u šumi ćeš pronaći film za sebe.

Program projekcija potraži naslužbenoj stranici Ljetne pozornice Tuškanac

Ljeto na Strossu, 12.06.-01.09.2020


Ovaj festival pozitive i dobrog raspoloženja smješten je na jednoj od najromantičnijih šetališta u Zagrebu. Pomno odabran glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor, neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima i čašica izvrsnog vina - to je ponuda kojoj već nekoliko godina teško odolijevaju Zagrepčani i gosti grada.

Glazbeni program ovogodišnjeg Ljeta na Strossu kao i ranijih godina obilovat će glazbom koja će svojom kvalitetom obogatiti ovaj romantični prostor. Bit će tu svega: od odličnog jazza, preko evergrena do nostalgične glazbe 50-ih, 60-ih, 80-ih godina, bit će latino glazbe, autorske, romske pa i duhovite alternativne. Odličan glazbeni i kulturni program popraćen je ugodnom gastro ponudom. 

Program i ponudu potraži naFacebook stranici Ljeta na Strossu

Cest is d’Best, 19.-23.08.2020


Međunrodni ulični festival Cest is d’Best kako i sami kažu, donosi polet, energiju, kulturu i smijeh za sve ljude dobre volje. Program na šest pozornica, uz stotine izvodača sa svih strana svijeta, pet dana ispunjenih performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događanjima izmamit će osmijeh na lice poklonicima, ali i svim slučajnim prolaznicima i gostima grada.

Festival Kraljeva ulice “Cest is d’Best” je međunarodni, multimedijalni ulični festival koji njegujući zagrebački identitet, oživljava gradske trgove i ulice, vraća im šarm i optimizam. Briše granice između etabliranih oblika kulture i “alternative”, zbližava sve generacije građana kroz različite kulturne afinitete jer baš svi mogu sudjelovati u programu!