Sofia Vergara: 5 stvari koje nisi znala o zvijezdi Moderne obitelji

Sofia Vergara mnogo je više od svoje ljepote!

Sofia Vergara: 5 stvari koje nisi znala o zvijezdi Moderne obitelji

Zvijezda serije "Moderna obitelj" jedna je od najplaćenijih televizijskih glumica, ali njezin naporan rad počeo je godinama prije nego što je itko uopće znao njezino ime. S obzirom da je 10. srpnja proslavila rođendan, odlučile smo pronaći pet zanimljivosti o ovoj 47-godišnjoj kolumbijskoj glumici i ljepotici.

Pročitaj još:

Image

10 slavnih žena starijih od 40 koje izgledaju bolje nego ikad


Prirodna je plavuša

Jedna od njezinih najranijih tajni uspjeha je da je glumica bila u stanju prepoznati što će je dovesti do napretka.  Iako je poznata po svojoj valovitoj smeđoj kosi, Sofiia je zapravo prirodna plavuša. Odlučila je obojati kosu u tamnije nijanse, jer je znala kako će u Hollywoodu na taj način biti bolje plasirana.

"Ja sam prirodna plavuša, poput mojih braće i sestara, ali kad sam počela ići na audicije za američke uloge, nisu znali što će sa mnom. Plava latino glumica? U Los Angelesu su navikli da latinoameričke žene imaju tamnu kosu i izgledaju više poput Meksikankii iako su u Kolumbiiji, Argentinii iili Urugvaju gotovo svii prirodno plavi", rekla je jednom prilikom za časopis Parade. 


Image

Sofia Vergara 1997. godine (Foto: www.profimedia.hr)

Planirala je biti stomatologinja

Nakon srednje škole, Sofia je upisala studij stomatologije. "Nisam htjela biti glumica. Htjela sam biti zubarka, ali nikad ne znate što će vam život donijeti", rekla je za New York Daily News. "Ali ne mogu se žaliti, zadovoljna sam s onim što sam postigla."

Njezina karijera zauvijek je promijenila svoj put jednog dana na plaži. "Imala sam 17 godina. Bila sam na plaži s roditeljima, a neki 'lovac na talente' pitao je može li me fotografirati", ispričala je glumica. Njezin prvi veliki posao bio je u reklami Pepsi iz 1992. godine.

Postala je mama s 19 godina


Godinama kasnije, glumica je pronašla svoju novu ljubav, glumca Joea Manganiella (poznatog po svojim ulogama u "True Blood" i "Magic Mike"), za kojeg se 2015. godine udala.

Sa svojih 18 godina, glumica se udala za Joséa Gonzáleza, kojeg je opisala kao svoju 'veliku srednjoškolsku ljubav'. Godinu dana kasnije dobili su sina Manola. Ali stvari nisu uspjele između njih i kada je Sofia imala 20 godina, razveli su se. Sina Manola odgojila je kao samohrana majka, a oon danas ima 26 godina i gradi svoju karijeru kao model.


Image

Sofia Vergara sa svojim sinom (Foto: www.profimedia.hr)

Image

Sofia Vergara i Joe Manganiello (Foto: www.profimedia.hr)

Bila je mogul prije nego što je postala poznata

Vrlo rano u svojoj karijeri, Sofia je shvatila da postoji potreba za boljom zastupljenošću latinoameričkih talenata. Godine 1994. osnovala je menadžersku tvrtku pod nazivom Latin World Entertainment ili LWE. U više od dva desetljeća, LWE je postala najveća latinoamerička tvrtka za upravljanje talentima u SAD-u. Vergara i njezin menadžer Luis Balaguer također su ga razvili u multimilijunsko medijsko carstvo koje im omogućuje da svoje talente (uključujući i glumicu) uključuju u projekte za neke velike klijente kao što su Disney, Paramount i Diet Pepsi.

Image

(Foto: www.profimedia.hr)

Pobjedila je rak

Dok se probijala u svojoj glumačkoj karijeri, Sofiji je 2000. godine dijagnosticiran rak štitnjače. Iako je to čuvala kao tajnu, glumica je ipak otkrila svoju priču 2011. godine.

"Nisam željela publicitet zbog toga", rekla je za portal Health. "Rak nije zabavan. Ne želiš se baviti ni sa čim drugim dok prolaziš kroz njega."

Nakon što je podvrgnuta operaciji ii liječenju, glumica je pobijedila bolest iako i dan danas nastavlja uzimati hormone štitnjače. "Svakog jutra uzimam tabletu Synthroid, koja kontrolira metabolizam vašeg tijela i daje vam potrebne razine. Neregulirana štitnjača može dovesti do problema s vašom težinom, gubitkom kose i drugim stvarima, tako da mi daju krvne testove svaka tri mjeseca da vidim gdje je moja razina. Zapravo, osjećam se vrlo sretnom. Kod mnogih žena, rak se ni ne otkrije sve do menopauze, a tada je često prekasno." 


(Foto: www.profimedia.hr)