Samoću zamijenilo veselje: Raspjevani učitelj Ivan u misiji vraćanja osmijeha na lica učenika

Opustjele zagrebačke ulice ovih su dana oživjele zahvaljujući jednom posebnom učitelju iz OŠ Ivan Merz, koji je odlučio obilaziti svoje učenike koji su prisiljeni na karantenu i pjevati im i svirati pod prozorima

Samoću zamijenilo veselje: Raspjevani učitelj Ivan u misiji vraćanja osmijeha na lica učenika

Hrvatska je trenutno, kao i ostatak svijeta, suočena sa situacijom s kojom se nikada prije nije susrela. Bori se s pandemijom smrtonosnog koronavirusa koji je poharao države svijeta i odnio tisuće života, a zarazio više od milijun ljudi. S obzirom na to da nemamo lijekove niti cjepivo protiv ovog virusa, trenutno se protiv zaraze virusom borimo metodoma iz prošlosti - izolacijom i karantenom. 

Upravo zbog tog izvanrednog stanja socijalni kontakti i kretanje stanovništva svedeni su na minimum, a nastava u školama obustavljena. Uz koronu i potres, koji je jako pogodio centar Zagreba, ulice glavnog grada Lijepe Naše su opustjele i postale tihe. Ova je situacija pogodila i odrasle i djecu, a jedan se zagrebački učitelj dosjetio kako svojim učenicima uljepšati ovu tmurnu svakodnevnicu - pjeva im i svira pod prozorima. Učitelj Ivan Petranović iz Osnovne Škole "Ivan Merz" koja je stradala u nedavnom potresu, i u koju je išla i djevojčica koja je u Đorđićevoj ulici izgubila život, došao je na tu prelijepu ideju koja je odmah postala pravi hit na društvenim mrežama. Za svoje je učenike ovaj požrtvovni učitelj tako uzeo ukulele u ruke i počeo ih obilaziti kako bi im barem malo uljepšao dane. 

Image


(Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL)

Interes sve više raste, a ljudi mu se i dalje stalno javljaju i pozivaju ga na svoje adrese kako bi i njihovu djecu nasmijao. Nakon prvog obilaženja i pjevanja po ulicama, Ivan je najavio i drugu "turu", a mi se već sad veselimo novim veselim videima njegova pjevanja pod prozorima.