Četiri znaka najviše će osjetiti njegove učinke

Retrogradni Merkur počinje 9. rujna: Evo na koje će znakove najviše utjecati

Planet komunikacije, Merkur, ove će se jeseni kretati unatrag sve do 2. listopada, a četiri će horoskopska znaka najviše osjetiti njegove učinke. Evo što to znači za svaki od njih

retrogradni-merkur.jpg
Foto: Unsplash

Retrogradni Merkur vraća se (na nesreću mnogih) i nestašniji je nego ikada. Iako je Merkur planet komunikacije i logike, postoji strana ovog pametnog planeta koja je više loša nego dobra, a ta strana ponovno izlazi na vidjelo od rujna do listopada ove godine i najviše će utjecati na četiri horoskopska znaka. Iako retrogradni Merkur neće početi prije 9. rujna, vjerojatno već osjećaš učinke ovog nezgodnog tranzita - Merkur je 20. kolovoza ušao u predretrogradnu sjenu, što polako počinje povećavati razinu zbunjenosti i komplikacija, posebno ako si rođena u znaku Ovna, Blizanaca, Djevice ili Vage.

Međutim, kada Merkur postaje retrogradan, mogla bi ući u zaista čudno razdoblje. Retrogradni Merkur je rijetko kada dobro vrijeme za započinjanje nečeg novog, pa umjesto da očekuješ da će se sve odvijati prema planu, možeš očekivati ​frustrirajuća kašnjenja i pogrešnu komunikaciju koja će spriječiti tvoj napredak. Srećom, često kada se osjećaš izgubljeno, postoji mogućnost da ćeš naletjeti na nešto nevjerojatno i neočekivano.

Image
Sezona Djevica 2022.

Kako će intenzivna sezona Djevica utjecati na svaki horoskopski znak

Budući da je Vaga horoskopski znak harmonije i ravnoteže, ova retrogradnost će imati dubok utjecaj na tvoje odnose. Dok Merkur "retrogradira" kroz Vagu, to bi moglo dovesti do nesporazuma. Međutim, moglo bi doći do velikih zaokreta u Merkurovom retrogradnom putovanju 23. rujna, kada Merkur ponovno uđe u analitičku Djevicu orijentiranu na detalje. Ova faza mogla bi dovesti do nereda, osobito ako nisi dobro organizirana. Iako ova retrogradnost može biti frustrirajuća, ona ima moć pomoći horoskopskim znakovima koji, iako će najviše osjetiti da je Merkur retrogradan, ipak mogu promijeniti svoj život na bolje. Evo i kako.

Ovan

Imala si nevjerojatnu godinu, stekla si samopouzdanje u to tko si i za što se zalažeš. Međutim, ova retrogradnost natjerat će te da obratiš pažnju na ljude s kojima dijeliš život. Budući da su postaje Merkura retrogradne u tvojoj sedmoj kući partnerstva, to bi moglo dovesti do nesporazuma koji vode do sukoba, osobito ako još uvijek postoji neriješena trauma iz prošlih veza. Zapravo, ova retrogradnost čak može tvog bivšeg ponovno uvesti u tvoj život. Nakon što se Merkur retrogradno vrati u tvoju šestu kuću zdravlja i posla 23. rujna, mogla bi se osjećati kao da zaostaješ. Međutim, to nije nužno loša stvar - vrijeme je da se ponovno povežeš s ritualima i navikama koje će ti pomoći da bolje funkcioniraš.

Image

Blizanci

Retrogradni Merkur uvijek ima veliki utjecaj na tebe - to je tvoj vladajući planet, pa ono što se događa Merkuru, događa se i tebi. Kada Merkur bude retrogradan u tvojoj petoj kući romantike i kreativnosti, to bi te moglo potaknuti da preispitaš način na koji izražavaš svoju ljubav i osjećaje prema nekome. Možda ćeš čak naići na svoju staru ljubav iz prošlosti. Međutim, kada se Merkur vrati retrogradno u tvoju četvrtu kuću doma i obitelji, to će biti puno intenzivnije razdoblje koje će te natjerati da preispitaš odnos sa svojom obitelji. Možda je vrijeme da prigrliš neke pozitivne stvari koje si naučila od svoje obitelji, dok istovremeno prepoznaš neke od loših navika koje si od njih naslijedila.

Image

Djevica

Tvoj vladajući planet je Merkur, stoga si itekako svjesna svega što planira ovaj planet komunikacije. Budući da postaje retrogradan u tvojoj drugoj kući novca i samopoštovanja, to bi te moglo natjerati da preispitaš svoj odnos prema svojim materijalnim stvarima, ali i ohrabriti da reorganiziraš svoje financije. Kada se Merkur vrati retrogradno u Djevicu 23. rujna, zbrka će se početi povećavati - možda ćeš primijetiti da imaš problema s izražavanjem, a možda ćeš se osjećati kao da te progone stvari iz prošlosti. Srećom, ova retrogradnost samo ti pomaže da se još više oslobodiš prošlosti. Zato nemoj stavljati toliki pritisak na sebe.

Image

Vaga

Dok Merkur postaje retrogradan kroz tvoju prvu kuću sebe, to bi moglo dovesti do iskrivljene slike o sebi, posebno ako se oslanjaš na potvrdu drugih ljudi. Tvoj vladajući planet je Venera, planet ljepote, što znači da ti je važno da se osjećaš privlačno i samouvjereno u svojoj koži. Samo zato što ne vidiš prekrasan odraz ne znači da to drugi ljudi vide. Jednom kada Merkur ponovno uđe u Djevicu, počet će stvarati napetost u tvojoj 12. kući duhovnosti, što bi moglo uzrokovati oslobađanje potisnutih sjećanja. A ako se uhvatiš da razmišljaš o prošlosti ili se osjećaš preplavljena emocijama, vrijeme je da staneš na loptu.

Image