Proslavite Valentinovo uz svijeće i raskošnu večeru

Uživajte u romantičnoj večeri

Proslavite Valentinovo uz svijeće i raskošnu večeru

Još se dvoumite oko večernjeg izlaska na Valentinovo? Restorani i hoteli  tradicionalno nude poseban program, zaljubljene očekuje raskošan jelovnik,  romantičan ugođaj uz gotovo neizostavne taktove s klavira, a neće izostati ni poklon iznenađenja.

Romantičan paket u Esplanadi

Hotel The Regent Esplanade Zagreb za zaljubljene je pripremio romantičan paket po cijeni od 140 eura, koji vrijedi za dvije osobe. Uključuje večeru, doručak i jedno noćenje, raskošan meni od pet slijedova, sa čašom pjenušca te crvenom ružom za damu. Valentinovski meni u hotelu Esplanade tako počinje s lagano pečenim bakalarom, rigatonima s tartufima, predjelo je hrskava svinjska potrbušina, škampi u slanini, a glavno jelo teleći file i confit teleće plećke, pita od slatkog krumpira i prepelice, džus od crvenog vina i dimljenog kikirikija. Čeka vas još i slatko prije deserta, te raskošni desert. I hotel Sheraton zaljubljene poziva na romantičnu večeru uz zvukove klavira, koja uključuje pjenušac za dobrodošlicu, poklon za damu te raskošan jelovnik, na kojem će se naći proljetna rolada na podlozi od celera, sorbet od šumskog voća, teleći medaljoni punjeni sa špinatom i svježim kravljim sirom u umaku od timjana, te za desert "ljubavni duet", pjenica od bijele i crne čokolade. Cijena za 2 osobe iznosi 490 kuna. Sheraton nudi i romantičan vikend za dvoje, koji uključuje večeru, noćenje, doručak i prije odlaska, posjet wellness centru. Cijena paketa za dvije osobe iznosi 125 eura.

Poseban ugođaj za zaljubljene

U Hotelu Antunović očekuje vas romantična večera uz prigodnu glazbu i meni za dvije osobe po cijeni od 430 kuna. Na jelovniku će se naći terina od lososa s kavijarom od pastrve i divljim šparogama  u ljubavnom umaku, Kupidovi ravioli punjeni kremom od gušće jetre i finih mirodija  s umakom od pjenušca, te kao glavno jelo teleći medaljoni u amore umaku. Za desert : Valentino torta od čokolade i jagoda.

Provedite Valentinovo u dvorcu

Romantičnog ozračja zasigurno neće nedostajati odlučite li dragu osobu iznenaditi večerom u Dvorcu Gjalski. Jelovnik uključuje pjenicu od tune na podlozi od lisnatog tijesta, pileći file u umaku od badema (za dame), beefsteak u umaku od tartufa (za gospodu), a za desert slijedi torta Ana Karenjina. Cijena je 180 kuna.

Poseban Valentinovo meni pripremaju i Terme Tuhelj. Po cijeni od 240 kuna nude bogat jelovnik koji uključuje uz ostalo torteline u umaku od vermoutha, pileći file s pinjolima, punjeni juneći ramstek, te medeni poljubac. Opcija s buteljom vina iznosi  350 kuna. Valentinovo možete proslaviti i u zagrebačkom restoranu Okrugljak. Prigodni jelovnik uključuje punjenu šunku sa rostbifom i povrćem, rižoto od vrganja sa pinjolima i bosiljkom, punjena teleća prsa, a  za desert kušajte čokoladni odrezak s malinama i šumskim voćem. Cijena menija 275 kuna.

(M.G.)