Počeo je još jedan Zagreb Burger Festival, a mi smo istražile što te sve zanimljivo i ukusno očekuje

U mesnim delicijama moći ćemo uživati na Strossmayerovom trgu, a ove godine je poseban naglasak stavljen na kvalitetu namirnica i poštivanje epidemioloških mjera

Počeo je još jedan Zagreb Burger Festival, a mi smo istražile što te sve zanimljivo i ukusno očekuje

Uz pucanj Gričkog topa, točno u podne, Zagreb Burger Festival je otvorio svoju mirisnu zelenu oazu na zagrebačkom Strossmayerovom trgu. Obožavateljice burgera i finog pića od 2. do 13. rujna moći će probati neobične i klasične okuse mesnih delicija koje će pripremati Chefovi i vrsni ugostitelji Mate Janković, Ivan Pažanin, Mario Mihelj, Marko Palfi, Goran Nišević i Marin Medak

(Foto: Sandro Sklepić)


Da bi se u svakom trenutku osjećale sigurno, ove je godine organizator smanjio broj kućica i sukladno epidemiološkim mjerama osigurao razmak. Kako bi ga se svi pridržavali, MBM Iris je pomogao ukrasiti lokaciju brojnim biljkama i tako stvoriti zelene oaze.  


Image

(Foto: Sandro Sklepić)


No, vratimo se mi onom najbitnijem, burgerima: Reshetka International već je na ovom Festivalu osvojio nekoliko nagrada za kreativne gourmet kombinacije. Predstavili su nam po prvi put burger Frende od bifteka , odležan u dry ageru, koji će biti u ponudi u ograničenoj količini. Kascheta, još jedan od nagrađenih restorana, vodi se sloganom Više je Više pa stižu s XXL burgerom za ekipu i homemade umacima, a i Mario Mihelj koketiraju s Deep Cheese i Smoky Spicy varijantama te ističu suradnju s prvom hrvatskom Black Angus farmombraće Maturanec.

Image

(Foto: Sandro Sklepić)


Mate Jankovića razvrstat će svoje burgere po ljutini, sa živopisnim nazivima iz poznatog western filma. osmislio je Basil Garlic i Crispy kapulu, a Medak iz premijerno predstavlja Buhtla burger. 
je pripremio pravu gurmansku deliciju - burger s kavijarom, a dovodi Spicy Senoritu s dimljenom mozzarellom i salsa fire umakom u crvenoj odorici (pecivu) jer ljuto je IN. Nadajmo se da ju neće otjerati njihovo Leteće krme od crne slavonske svinjice

Image

(Foto: Sandro Sklepić)


zakucava s burgerom od boškarina.stiže s Dekadentom, burgerom u ograničenoj količini, od ribeye odreska iz suhog zrenja, ribljom varijantom - Asian Fusion Lososom i Veggie Deluxeom za ljubitelje bliskoistočnih falafelskih okusa. Zasigurno će te privući i hrskavi prženi krumpirići raznih oblika u kućici

U odabiru najboljeg burgera festivala moći ćeš sudjelovati i ti. Svom omiljenom burgeru daj glas putem QR koda označenog na računu, a tri najbolja burgera proglasit će se 13.9 u 18 sati.

Image

(Foto: Sandro Sklepić)


Zabaviti se možeš i uz atraktivan cooking show 8.9. od 18.30 sati na kućici gdje će Nikola Božić ugostiti mladu perspektivnu Cheficu iz Istre, Katarinu Vrenc.

Predvodnik dobre glazbe na Festivalu je Ozren Kanceljak Kanca, koji će otvoriti i zatvoriti Festival uz svoju raskošnu set listu. Nastupit će i DJ-evi ZOZO, Stanko Bondža, Mareković, William Collins, Pepi Jogarde iz Adriatic Coastinga, a jednu od večeri provest ćemo uz glazbu Johnnya Casha. Dok ćemo mi odrasli chillati uz DJ ritmove, posjetitelje malenih nožica očekuju igraonice i radionice, a od 11. do 13.9. će grafiter Krešo Golubić podučavati djecu i one malo starije izradi grafita. Poseban gost festivala je Nicolas Quesnoit iz Plesnog centra Zagreb by Nicolas, koji će 7.9. u 18 sati  održati radionicu line dancea, plesa koji je zaludio cijeli svijet. 

(Foto: Sandro Sklepić)


Festival će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a možeš ga posjetiti od ponedjeljka do četvrtak od 12 do 23 sata, petkom i subotom od 11 do 01 sat, a nedjeljom od 11 do 23 sata. Ulaz na festival je besplatan.