Mjehurići su pravi način za početak veljače na 1. Salonu pjenušavih vina u Zagrebu

1.Međunarodni salon pjenušavih vina održat će se u hotelu Dubrovnik 11.2.2017. u organizaciji Radostnih prireditvi, a tjedan dana nakon Zagreba na redu je i 4. Salon penečih vin u Ljubljani 17.2 2017.

Mjehurići su pravi način za početak veljače  na  1. Salonu pjenušavih vina u Zagrebu

Već četvrtu  godinu za redom Radostne prireditve organiziraju salon pjenušavih vina u Ljubljani, a ove godine, za 20.-tu obljetnicu uspješnog festivalskog djelovanja, po prvi put organiziraju posebno lijepu vinsku priredbu u Hrvatskoj. U Zagrebu će se tako 11. veljače, u hotelu Dubrovnik (Gajeva 1) okupiti 37 odabranih slovenskih i hrvatskih proizvođača pjenušaca uz nekoliko stranih imena. Salon se održava uz potporu Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu i SLO-CRO Poslovnog kluba te Turističke zajednice Zagrebačke županije.  

Rado Stojanovič, direktor tvrtke RadoStne prireditve ponosan je što je svoje višegodišnje uspješne vinske manifestacije doveo i u Zagreb u – najljepšem mogućem obliku –  pjenušavom. 1. Salon pjenušavih vina potpomaže Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu koje je predstavio mag. Jakob Štunf, gospodarski savjetnik u Veleposlanstvu. Zagrebački Salon su osmislile dr. Nina Levičnik, sommelierka i degustatorica, dugogodišnja suradnica u Radostnim Prireditvama i prof. Marija Vukelić koja je preuzela i zadaću PR-a 1. Salona pjenušavih vina Zagreb.

shimmer fallback


Salon počinje sa susretom “B2B” za poslovne posjetitelje i predstavnike medija (od 13-14h), a za ostale posjetitelje ulaz je od 14h. Tijekom Salona održat će se dvije radionice:

  1. Susret Hrvatske i Slovenije (prva tri pobjednička hrvatska i slovenska vina nakon ocjenjivanja koje će se održati  3.2. u Ljubljani, moderatori: Ivana Valić, enologinja i sommelierka; Jože Rozman, sommelier i publicist )
  2. Susret Champagne i Franciacorte  (po dva pjenušava vina iz svake regije: moderatori Filip Savić, najbolji sommelier Hrvatske 2016, Marija Vukelić WSET L2, prof. francuskog i talijanskog)

O ocjenjivanju vina više na: http://www.radost.si/radost/1-salon-pjenusavih-vina-v-zagrebu/ocjenjivanje/. Predsjednici komisija za ocjenjivanje su slovenski enolog Dušan Brejc te enologinja i sommelierka Ivana Valić.  Tijekom Salona, glazbom će dignuti atmosferu glazbeni sastav L’Abeille.

Za druženje s elegantnim mjehurićima našim posjetiteljima preporučamo i dress code primjeren događaju: sportska elegancija.

Nakon završetka priredbe, u 19h, pozivamo sve posjetitelje na “After Party” na obližnjem “Neboderu” u organizaciji Zagreb 360 - observation deck and event venue:www.zagreb360.hr.
Posebni partneri Salona su Slovenske željeznice koje će omogućiti odlazak na ljubljanski Salon hrvatskim novinarima te TZZŽ koja će omogućiti slovenskim novinarima posjet Zelinskom vinogorju uz kušanje pjenušaca i priču o zelinskom “terroiru”.

Salon podržava svojim proizvodima Radenska 3 srca.

Medijski partneri: Iće & piće, 24h, yammat.fm i žena.hr

Službeni fotograf Salona: www.juliofrangenfoto.com

Za dodatnu promociju pjenušavih vina i kulturu pijenja pjenušavih vina od 10.-18.2. organiziramo u Hrvatskoj i Sloveniji “SPARKLING WEEK” u kojemu će se  wine-barovima i “wine friendly” restoranima ponuditi da pjenušava vina naših izlagača nude po - popularnim cijenama. Više informacija uskoro na našim fb/web stranicama.

Povoljnije ulaznice za 1. Salon pjenušaca nabavite u pretprodaji  preko sustava Eventim.


Servisne informacije, SALON PJENUŠAVIH VINA ZAGREB, 11.2.2017.

Mjesto održavanja festivala:  hotel Dubronik, Gajeva 1, 1. kat, Zagreb

Cijena ulaznice:  u pretprodaji do 3. veljače 2017. 110 kn, nakon 3.2.2017 cijena je 150 kn/ za studente 75 kn (ograničena količina)  (www.eventim.hr

Radno vrijeme: 14.00 – 19.00 sati

Prijave na radionice : Marija.vukelic@zg.t-com.hr

Popis izlagača: http://www.radost.si/radost/1-salon-pjenusavih-vina-v-zagrebu/izlagaci/

“After Party”: Zagreb 360 - observation deck and event venue  www.zagreb360.hr  (od 19h)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.