Koji ti dragi kamen najviše odgovara? I kako odabrati najbolji?

Može ih se odabrati na više načina, no šesto čulo otkriva one najbolje

Koji ti dragi kamen najviše odgovara? I kako odabrati najbolji?

Kristali zaokupljaju ljudsku maštu već tisućama godina. Prema drevnoj grčkoj legendi, na Atlantidi su koristili kristale i poludrago kamenje za pogon strojeva, a služili su im i kao osobne pločice za bilješke. U današnje vrijeme kristale možemo vidjeti sve posvuda, od joga studija do trgovina u kojima služi samo kao dekori.

Pa, zašto toliko volimo kristale i poludrago kamenje? Prije svega zato što su zaista predivni. Izgledaju lijepo, a i dodirivanje većine kristala je poseban osjećaj, dijelom zbog njihove vizualne moći. Osim toga, tu je i energija kristala koju mnogi ljudi posebno cijene.

Ali.... ako si početnica u kristalima - kako bi trebala odabrati onaj pravi za sebe? Odgovor: Ne odabireš ti kristal. Trebaš pustiti da kristal odabere tebe.


Kako onda odabrati savršeni kristal?

Direktna kupovina je najbolja. Otiđi u trgovinu koja prodaje kristale i pogledaj što se sve nudi, a zatim osjeti koje te kamenje i kristali najviše privlače. Tvoje će tijelo reagirati na kristal bilo vidom ili osjećajem, a ponekad će određeni kristal čak postati topliji kada ga držite u ruci.
Kristal koji je namijenjen tebi imat ćeš potrebu dodirnuti i zadržati. Ako gledaš u skupinu kristala, onaj koji privlači tvoju pažnju prava je vibracijska kombinacija za tebe.

Dakle, trebaš li kamen koji umiruje, donosi sreću, iscjeljuje bolno srce ili nešto sasvim drugo, pravi kristal će te pronaći. Jednostavno rečeno, vjerujte svom šestom čulu.


Što ne bi trebala raditi?

Nemoj previše misliti i promišljati oko kupovine pravog kristala. I ne brini o istraživanju različitih kristala i njihovih svojstava prije odabira jednog od njih. Prvo kreni s osjećajem jer je to najtočniji način.

Počni samo s jednim kristalom. Koristi ga tjedan dana i uočite promjene koje se događaju u tvom životu ili ponašanju. Razlike mogu biti suptilne, glavno je da su pozitivne. Nakon toga možeš kupiti više kristala.


Eksperimentiraj s kamenjem koje ima različita "svojstva"

Nakon što su jedan ili nekoliko kristala odabrali tebe možeš potražiti i kristal za ono što želiš liječiti ili popraviti u svom životu. Različita svojstva različitih kristala možeš pročitati .

Kamen možeš odabrati i uz pomoć astrologije. U astrologiji, svakoj planeti i zviježđu pripisuje se određeni dragi kamen ili plemeniti metal koji odražava određene osobine u skladu s pojedinim horoskopskim znakom. Pravilno izabrano drago kamenje može, ne samo donijeti sreću onom koji ga nosi, već i zaštititi od negativnih utjecaja.

Prema mjesecu rođenja odgovaraju:

Siječanj: granat, ružičasti kvarc
Veljača: ametist, oniks
Ožujak: akvamarin, crveni jaspis
Travanj: dijamant, gorski kristal, kvarc
Svibanj: smaragd, krizopras
Lipanj: biser, mjesečev kamen (selenit)
Srpanj: rubin, karnelian, žad
Kolovoz: peridot, aventurin, sardoniks, safir
Rujan: safir, ahat, lapis lazuli
Listopad: opal, ružičasti turmalin
Studeni: žuti topaz, citrin, tirkiz
Prosinac: tirkiz, lapis lazuli

Prema horoskopskom znaku:

Ovan: dijamant, jaspis
Bik: tirkiz, safir, akvamarin, dijamant, hematit
Blizanci: ahat, biseri, tigrovo oko, topaz
Rak: smaragd, mjesečev kamen, biseri
Lav: turmalin, sardoniks, oniks, ćilibar
Djevica: jaspis, granat, karnelian, žad, citrin
Vaga: opal, lapis lazuli
Škorpion: akvamarin, granat, rubin, dijamant
Strijelac: safir, ametist, tirkiz, topaz
Jarac: rubin, ahat, granat, lapis lazuli
Vodenjak: granat, opal, ametist, tirkiz
Ribe: gorski kristal, safir, ametist, akvamarin

Image

Drago kamenje i njihov utjecaj