Kako učiti po noći?

Svi smo mi barem jednom bili kampanjci pa učili ili obavljali školske obaveze noć prije ispita. Nekima je to taktika koju upotrebljavaju često. No, kako učiti po noći, a da bude učinkovito?

Kako učiti po noći?

Svi znamo osjećaj kada vremena više nije ostalo te je za iskoristiti ostala samo posljednja noć pred ispit. U tom trenutku tih se par sati treba organizirati najbolje što se može. Dakle, kako učiti po noći

Image


(FOTO: Pixabay)  

S obzirom da će vam se tijekom noći biti sve teže koncentrirati nije loše da svakih 40-ak minuta napravite pauzu od 10, 15 minuta. U tom vremenu možete ili fizički vježbati kako bi vam krv malo procirkulirala. 

Kako učiti po noći nije baš lako, druga opcije je da navijete sat na 15 minuta i prilegnete. Kada osjećate da zaista nestajete i koncetracije više ne postoji, nije loše otići pod mlaki tuš. Bitno je da si osigurate mir dok učite, jer vremena ionako nemate mnogo. Na početku si napravite plan od kojeg ne odustajte. Podijelite učenje na faze koje će uključivati i kraće periode odmora.

Ako niste naučeni na noćno učenje, vjerojatno će vam teško pasti bez obzira na savjete. No, barem možete pokušati. Dakle, sada znate kako učiti po noći.