Kako napraviti anketu na Facebooku

Stvaranje ankete na Facebooku nije samo zabavno, već je i način na koji vrlo možete brzo saznati informacije koje je teško saznati na neki drugi način.

Kako napraviti anketu na Facebooku

Možete stvoriti anketu bez obzira imate li poslovnu stranicu ili samo želite komunicirati s obitelji i prijateljima na osobnom Facebook profilu.

Želite napraviti anketu na osobnoj ili poslovnoj stranici?

Koraci za stvaranje ankete na osobnoj ili poslovnoj stranici su gotove identične, a ovise o tome želite li anketirati svoje prijatelje i obitelj ili sljedbenike svoje stranice.

ANKETA NA FACEBOOKU SA OSOBNOG PROFILA

  1. Prijavite se na svoj Facebook račun.
  2. Odaberite odjeljak „Status“, gdje vjerojatno piše: "Što vam je na umu?"
  3. Ako Facebooku pristupate putem web preglednika, kliknite elipsu za pristup čitavom izborniku. Pomaknite se prema dolje i pretražite opciju „Anketa“. Ako koristite mobilnu aplikaciju Facebook, samo se pomaknite prema dolje dok ne pronađete (i dodirnite) opciju „Anketa“.
  4. Prvo što trebate napraviti je odabrati pitanje, nakon čega slijede mogući odgovori i, na kraju,   drugi aspekti vezani uz anketu, kao što su fotografije koje želite dodati kako bi pitanje bilo vidljivije i imalo veći doseg i širenje.


ANKETA NA FACEBOOKU SA FACEBOOK STRANICE

Facebook ankete koje se rade sa Facebook stranice će vam omogućiti da dobijete više i bolje informacije o pitanju koje postavljate, a samo kreiranje ankete nešto je složenije. Za kreiranje ankete sa stranice zahtijeva pristup određenoj aplikaciji za izradu anketa koja će biti povezana s Facebookom. Postoji nekoliko aplikacija koje će vam omogućiti da provedete ankete i kasnije ih povežete s Facebookom. 

  1. Prvo ćete morati utvrditi pitanje dotične ankete, kao i moguće odgovore na postavljenu anketu, bilo da se radi o zatvorenim ili izravnim, otvorenim odgovorima.
  2. Dodane elementa kao što su fotografija ili trajanje postavljene ankete potrebno je konfigurirati. 
  3. Nakon toga možete povezati anketu s Facebook stranicom, budući da će pitanje biti aktivno i svi korisnici ga mogu vidjeti.