Kako bi Disneyjeve princeze izgledale u modernijem dizajnu haljina? Sada i to znamo

Umjetnica Marta Sánchez García poznate je princeze nacrtala u malo drugačijem, ali i dalje prekrasnom ruhu

Kako bi Disneyjeve princeze izgledale u modernijem dizajnu haljina? Sada i to znamo

Jesi li se ikad zapitala kako bi tvoji omiljeni filmovi izgledali da su samo malo drugačiji? Kakva bi bila "Bilježnica" s Woodstock modom iz 70-ih, kakav bi bio "Doručak kod Tiffanyja" da je smješten u  provincijskom europskom gradu umjesto užurbanog New Yorka, ili kako bi tvoja omiljena Disneyjeva princeza izgledala da je na sebi nosila malo drugačiju haljinu?

Umjetnica Marta Sánchez García, poznata pod imenom @wecallitdisney na Instagramu,pronašla je savršen način prerade Disneyjevih klasika, koji ti donosi odgovor na prethodno pitanje: iste scene koje poznajemo i volimo, ali s potpuno drugačijim dizajnom haljina na princezama.

Image

Nacrtala omiljene Disneyeve princeze kao plus-size: 'Trebamo se voljeti kakve jesmo'"Redizajn haljina princeza bazirala sam na lutkama koje je Disney nedavno lansirao, posebno njihovoj novoj Midnight Masquerade kolekciji. Haljine i dizajni iz te kolekcije jednostavno su nevjerojatni, ali kad sam shvatila da će biti samo na lutkama, zapitala sam se kako bi princeze izgledale u tim novim dizajnima u stvarnim filmovima, pa sam ih odlučila nacrtati u tim haljinama", rekla je umjetnica za POPSUGAR.


Klasici su s razlogom klasici, ali ovakva kreativnost pokazuje nam Disneyjeve princeze mogu zablistati u malo drugačijoj odjeći. Pogledaj kako princeze izgledaju u novim dizajnima - od Pepeljuge do Pocahontas.

Pepeljuga


U svjetlucavoj haljini ukrašenoj mašnama dostojnoj crvenog tepiha na dodjeli Oscara nacrtala je Pepeljugu, te je njezinu haljinu uparila s metalik maskom i novom frizurom. 

Esmeralda


Junakinja "Zvonara crkve Notre Dame" u ogrtaču boje noći ukrašenom detaljima sunca i mjeseca, zablistala je uz zlatni nakit i masku u ruci. 

Megara


Sánchez García prikazala je Megaru iz "Herkulesa" u haljini ukrašenoj zlatnim detaljima, ljubičastim nijansama i grčkom siluetom. Kao što je i sama izjavila, Disney je napokon primijetio koliko su prekrasni i složeni likovi poput Megare, što samo po sebi zaslužuje veliki pljesak.

Aurora


Aurora iz "Uspavane ljepotice" također je dobila živopisan redizajn odjeće, prelazeći od svojih uobičajenih pastelnih boja do dubokoplave korzet haljine A-kroja. Sa zamršenim zlatnim vezom, bljeskovima ružičaste boje i prozirnim ogrtačem, ova je haljina personificirana, a pritom ostaje vjerna Aurorinim omiljenim bojama i osobnosti.

Belle


Belle iz "Ljepotice i zvijeri" ostala je u karakterističnoj toplo žutoj nijansi, no ova nova verzija ipak je puno modernija, zahvaljujući kontrastnom crnom korzetu i crnim rukavicama.

Tiana


U gracioznoj, zelenoj haljini s golim ramenima nadopunjenoj prozirnim detaljima, haljina Disneyeve princeze Tiane dobila je potpuno novi izgled, kako od strane dizajnera Midnight Masquerade kolekcije, tako i od Sánchez Garcíje. 

Jasmina


Haljina princeze Jasmine blistava je, svjetlucava i sjajna, a izvorno je dio Disneyjeve nove kolekcije lutaka Premiere, čija su tema princeze kao glumice koje prisustvuju na premijerama svojih filmovima. Haljina princeze Jasmine složena je s draguljima i ukrašena vezom koji podsjeća na njezino bliskoistočno nasljeđe.

Snjeguljica


U još jednoj rekreaciji iz Disneyjeve kolekcije Premiere, Snjeguljica je zamišljena kao glumica na premijeri filma po uzoru na dive s kraja 1930-ih. Holivudska zvijezda u zlatnoj haljini s crvenom mašnom na leđima, šljokičastim detaljima i krznom, Snjeguljica izgleda poput prave dive. 

Pocahontas


U čast 25. godišnjice Pocahontas, Sánchez García rekreirala je njezinu haljinu tako da izgleda poput duge. Za razliku od tradicionalnih i neutralnih boja u kojima smo navikli viđati Pocahontas, mnoštvo nijansi na ovoj haljini predstavlja boje vjetra, a bež  i dalje je prevladava,a ali u novom dizajnu.