Budi pozitivna

Retrogradni Merkur još traje: Kako čim lakše preživjeti 'kaos'

Merkur se prema astrologiji smatra glavnim za sve aspekte komunikacije, pa kada stvari krenu naopako na tom polju, a Merkur gore u svemiru radi nešto što obično ne radi, prirodno je pomisliti da ovaj planet ipak ima utjecaj na nedaće koje te snađu

carlos-kenobi-q24EFOEsKMM-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Probudila si se ujutro i sve je krenulo naopako, nisi mogla pronaći najdraže hlače, maskara ti se razmazala i posvađala si se s partnerom i zakasnila na tramvaj, na rubu si suza, a još nije ni podne? Za to možeš okriviti retrogradni Merkur. Taj termin koristi se za fenomen u kojem Merkur 'nazaduje' u svojoj putanji, jer retrogradni upravo to znači. Ustvari radi se o tome da planet mijenja svoju putanju u odnosu na planet Zemlju. To ove godine traje od 10. svibnja i trajat će do 3.lipnja. Dakle, blizu je kraj, no još 10 dana treba preživjeti 'ovog retrogradnog hoda' koji nerijetko obilježavaju nevolje, zastoji, ali i kvarovi na električnim aparatima.

Image
Problemi u komunikaciji

Stiže kaos: Retrogradni Merkur uskoro je ovdje, evo kako će utjecati na svaki znak

U svijetu horoskopa Merkur se smatra glavnim odgovornim za sve aspekte komunikacije, pa kada stvari krenu naopako na tom polju, a Merkur gore u svemiru radi nešto što obično ne radi, prirodno je pomisliti da ovaj planet ipak ima utjecaj na nedaće koje te snađu. Pod njegovim utjecajem možeš biti rastresena, nervozna i nesigurna. Da bi lakše izdržala još dva tjedna koliko je preostalo dok se Merkur ne vrati u svoju orbitu, donosimo ti savjete što činiti a što izbjegavati

Izbjegavaj promjene

Dok je Merkur retrogradan preporučujemo ti da izbjegavaš drastične promjene u svom životu. Nemoj mijenjati posao, sklapati velike poslovne projekte ili nova prijateljstva. Izbjegavaj i nove ljubavne veze jer bi mogle biti razočaravajuće. Znamo da ne možeš staviti svoj život na čekanje ali probaj maksimalno staviti na čekanje velik životne odluke. Koliko ti to svakodnevica dozvoljava. Jer, postoji šansa da te baš sada tvoja podsvijest vrati u prošlost i (baš kao što Merkur ide unatrag) poigra se s tobom i vrati ti u život neke ljude koji su s razlogom u prošlosti.

Image
Foto: Pexels

Čuvajte digitalne podatke

Merkur je vladar komunikacije koja je vrlo važna za ovo razdoblje. Radiš li nešto na računalu, redovito spremaj podatke i pohranjuj kopiju na cloud ili flash diskove. Budi pažljiva s informacijama koje dijeliš, pogotovo s onim privatnim, jer s retrogradnim Merkurom takve informacije vrlo lako postaju javne. Na primjer ne zaboravi se odjaviti s tuđih računala, pazi gdje ostavljaš mobitel i napravi sigurnosnu kopiju svih važnih podataka koji se nalaze na njemu. Ovo je dobar period da promijeniš zaporke koje koristite jako dugo i time smanjite mogućnost provale i krađe podataka.

Image
Foto: Pexels

Misli pozitivno

Umjesto da ovaj period doživljavaš kao život u noćnoj mori, probaj ga doživjeti kao balans. Ne može sve (i nije) u životu biti pozitivno. Ako postoji dobro, postoji i ono loše. Probaj svoj fokus usmjeriti na pozitivno razdoblje koje slijedi početkom lipnja. Provodi vrijeme u prirodi, izađi iz normalne rutine kako bi smanjila stres na minimum. Vježbaj samokontrolu, ako je sve oko tebe kaotično, ne znači da i ti moraš biti u kaosu. Vjeruj svom instinktu i nemoj se bojati činjenice da je Merkur retrogradan. Probaj zaboraviti na njegov utjecaj i manje ćeš ga osjetiti.

Image
Foto: Pexels