Spremna za nedjelju?

Posljednji puni Mjesec donijet će veliku sreću za ova 3 znaka

Puni mjesec u Blizancima nastupit će ove nedjelje, 19. prosinca, s početkom u 5 sati i 36 minuta, a bit će smješten blizu 'galaktičnom središtu', točki koju smatramo srcem Svemira pa nas očekuje snažna energija koja podiže našu svijest

stefano-valtorta-zfJMDR-btBg-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Posljednji puni Mjesec u 2021. koji će početi u nedjeljnim rano jutarnjim satima označava početak jednog novog evolucijskog ciklusa - promjena je to koja će se najprije dogoditi u nama samima, a zatim će njezina snaga biti vidljiva i na van. Astrolozi naglašavaju kako ovaj puni mjesec podsjeća na moć riječi i važnost toga da na glas izgovorimo svoju istinu. Vodit će se tako neki ključni razgovori i saznat ćemo informacije koje nas mogu povrijediti - ali i izliječiti.

shimmer fallback

Za vrijeme punog Mjeseca u Blizancima imamo priliku razmisliti o tome kako smo iskoristili vrijeme od pomrčine Mjeseca 19. studenog. Jesmo li usvojili lekcije koje su nam bile namijenjene? Prisjetimo se čime smo se bavili prije 30-ak dana, sada nam te dileme i promišljanja mogu djelovati mnogo jasnijima. Naime, pun Mjesec u znaku Blizanaca znači ravnotežu između fizičkog i duhovnog - došao je trenutak kad imamo mogućnost stvari sagledati iz obje perspektive.

shimmer fallback

Posljednji ovogodišnji Uštap donijet će nam dakle nalet pozitivne energije i razbistrit će nam um, a osobito će profitirati upravo Blizanci koji se mogu nadati mnogim lijepim trenucima.

No, pun Mjesec neće biti jedini zanimljiv nebeski događaj u kraju prosinca. Samo nekoliko sati nakon Uštapa Venera u Jarcu krenut će retrogradno, a ovo će djelovati na naše ljubavne odnose - u kojima će presudnu ulogu preuzeti naša podsvijest. Venera se nalazi blizu Plutona koji je planet moći pa je moguće da ćemo osjetiti novu snagu i uspjet ćemo prepustiti srcu da nas vodi u donošenju odluka. Napet odnos Venere I Plutona otkrit će nam i kakva je dinamika naših međuljudskih odnosa - gdje trebamo popustiti, a gdje vratiti izgubljenu kontrolu. Za većinu će znakova retrogradna Venera značiti vraćanje starim ljubavima i ponovno povezivanje s izgubljenim prijateljima, ali Strijelcu i Vodenjaku donijet će neke sasvim nove uzbudljive momente. Ta dva znaka će, uz Blizance, najviše dobiti od posljednjeg punog Mjeseca u godini.

shimmer fallback

Saturn i Uran treći će put ove godine formirati svoj kvadrat. Ovog puta još ćemo jače osjetiti njihovu međuigru - Saturn koji predstavlja prošlost od nas će tražiti da poštujemo pravila, a Uran koji predstavlja budućnost će nas, sasvim suprotno, poticati na razmišljanje izvan okvira i na slobodno djelovanje. Kako uskladiti ova proturječna planetarna djelovanja? Astrolozi savjetuju da prihvatimo ono što nas je prošlost naučila i okrenemo se prema onome što nas čeka, ali bogatiji za usvojena znanja.

Također, Jupiter je vrlo aktivan pod punim Mjesecom te nam otvara nove prilike za rast, ali na nama je da se ohrabrimo i prihvatimo ih. To možemo postići jedino ako izađemo iz svoje komfor zone i prepustimo se onom nepoznatom. Posljednji puni Mjesec u godini izvrsna je prilika da odbacimo sve ono što nam više nije od koristi i što nas opterećuje kako bismo mogli prigrliti ono novo što dolazi u našem smjeru. Evo kako će posljednji puni Mjesec u godini utjecati na svaki od znakova:

Ovan

Ovnu će pun mjesec donijeti poboljšanje u komunikaciji, lakoću u sklapanju ugovora i postizanju dogovora. Moguća su i kraća putovanja, a pojedine će pripadnike ovog znaka uhvatiti nostalgično raspoloženje. Neki će se vratiti starim poslovima ili čak bivšim ljubavima.

shimmer fallback

Bik

Bik će imati veliku šansu popraviti svoju financijsku situaciju: smiješi mu se sklapanje posla s bogatim klijentom. Ako postoje neke karmičke lekcije koje Bik nije usvojio, one će mu se sada, uslijed retrogradne Venere, početi intenzivnije vraćati.

shimmer fallback

Blizanci

Ovo je savršen trenutak da Blizanci iskoriste svoj potencijal i sve okrenu u svoju korist. Bit će prilike za rješavanje trauma iz prošlosti i osnaživanje ljubavne veze.

shimmer fallback

Rak

Rak će naredno vrijeme iskoristi kako bi radio na sebi. Zbog retrogradne Venere moguće je da se Rakovi vrate svojoj staroj ljubavi, no to ne mora nužno završiti sretno.

shimmer fallback

Lav

Lavovi mogu očekivati neko lijepo iznenađenje, a možda će upoznati osobu koja bi ih mogla potaknuti na velike životne promjene. Također, naredna tri tjedna dobra su za propitkivanje ljubavnog odnosa i zadovoljstva na poslovnom planu. Ako Lav razmišlja o povratku na stari posao, sada je vrijeme da to i učini.

shimmer fallback

Djevica

Pun će Mjesec Djevicama omogućiti napredovanje u karijeri. Djevice mogu očekivati povišicu ili promaknuće. Što se ljubavi tiče, bit će odlučne i ako osjećaju nezadovoljstvo, sada će ga i pokazati.

shimmer fallback

Vaga

Za Vagu ovaj pun Mjesec znači putovanje - ako to još neće ostvariti onda će u ovom razdoblju planirati put ili rezervirati smještaj. Mnogi će pripadnici ovog znaka osjetiti nostalgiju za domom i roditeljima pa će ih vrlo vjerojatno i posjetiti.

shimmer fallback

Škorpion

Ako Škorpion nije pazio na svoje financije, sada će mu to doći na naplatu. Razdoblje pred nama za osobe rođene u ovom znaku znači troškove i probleme vezane uz ostvarivanje nasljedstva. Retrogradna Venera omogućit će nekim skoro zaboravljenim osobama da se vrate u njihov život.

shimmer fallback

Strijelac

Za Strijelca posljednji puni Mjesec u godini otvara vrata nekim važnim životnim događajima, kao što su zaruke, vjenčanje, početak nove veze ili planiranje zajedničke budućnosti. Zvijezde upozoravaju Strijelce da pripaze kako i koliko troše - najbolje je da sve do 20.siječnja malo stegnu kesu.

shimmer fallback

Jarac

Za Jarca ovaj pun Mjesec donosi pune ruke posla: završit će neke projekte, a možda će čak i pronaći novo radno mjesto. Neki će Jarci naredno razdoblje iskoristiti za promjenu svoje prehrane i konačno će opet biti fizički aktivni. Što se ljubavi tiče, Jarac će osjetiti žudnju za nekim osobama iz prošlosti, no prije nego što išta poduzme - zvijezde mu savjetuju razmisliti dva put.

shimmer fallback

Vodenjak

Vodenjake očekuju velike promjene u ljubavi: na vidiku je nova romansa ili čak susret sa srodnom dušom. Vodenjaci koji su već u vezi mogli bi početi razmišljati o proširenju obitelji. Dobar je trenutak za zakapanje ratnih sjekira s nekim s kim ste već dugo u svađi ili zahlađenim odnosima.

shimmer fallback

Ribe

Retrogradna Venera za Ribe će značiti ponovno sretanje starih prijatelja i poznanika. Također Ribicama će se biti lako zbližiti s ljudima, ali najbolje će se osjećati u krugu svoje obitelji.

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.