Astro vodič za kraj godine

Nije im lako: Kraj 2022. bit će posebno težak za 4 horoskopska znaka

Astrologija kaže da planeti utječu na nas, a to ne vrijedi uvijek isto za svaki znak. Sada je Mars u retrogradnom hodu i zbog toga će neki znakovi biti posebno osjetljivi i najviše će se morati boriti sa sobom. A znamo da je to uvijek najteže

profimedia-0738793170.jpg
Foto: Profimedia.hr

Retrogradni hod planeta uvijek utječe na promjene raspoloženja kod ljudi. A kada ovome dodamo kraće dane, manje sunčeve svjetlosti i hladnije temperature onda posljedice mogu biti intenzivnije.

Retrogradni Mars, koji se upravo događa, utječe na kašnjenje, pogrešnu komunikaciju, pa i probleme s tehnologijom. Mars vlada prvim horoskopskim znakom, Ovnom i bog je rata, a na kraju 2022. i početku 2023. imat će intenzivniji učinak na četiri horoskopska znaka jer je to planet akcije, energije i želje.

Image
Simpatični i posebni

Dominiraju gdje god se pojave: Najkarizmatičniji horoskopski znakovi

Retrogradni hod Marsa započeo je 30. listopada, a loša je vijest da će njegov retrogradni put trajati do 12. siječnja 2023. Iako je prošao svoju najgoru fazu ipak će dodati još neke tamne nijanse na kraju ove godine. Zbog toga će neki ljudi morati uložiti više truda u brigu o sebi, ali se i više boriti s negativnim emocijama koje bi se mogle pojaviti. Mars će nažalost ostati u Blizancima sve do 25. ožujka 2023. kada prelazi u znak Raka. No do tamo nas čeka puno žestokih svađa, frustracije i ljutnje. Također je moguće osjetiti probleme s koncentracijom, nestrpljivošću, ali je i teže uživati u lijepim stvarima.

Image

Sve ovo će posebno utjecati na četiri horoskopska znaka, a o kome se točno radi možeš pogledati u nastavku. Ako si među njima usredotoči se na to da smanjiš negativnost u određenim područjima koja bi mogla biti komplicirana.

Strijelac

Sezona Strijelca počinje 23. studenog i traje do 21. prosinca, a ovo znači da treba tijekom retrogradnog Marsa energiju staviti pod kontrolu. Za početak je važno fokusirati se na održavanje mentalne snage, dan po dan. No kako bi se došlo do toga prvo se moraš boriti s retrogradnom energijom i pozabaviti s osjećajima zamjeranja u različitim odnosima. Neće biti neobično ako u ovom periodu shvatiš da teško komuniciraš s nekim ljudima. Tijekom ovog perioda svi problemi u odnosima koji se obično lako riješe bit će još teži i morat ćeš se nositi s njima. Ovo je tvoja prilika da neke probleme konačno riješiš.

Image

Škorpion

Ovo je jedan vrlo kompliciran i mističan znak. Vladar Pluton snažno utječe na ljude rođene u ovom znaku i uvijek potiče na promjene i napredak. Dok Mars daje energiju i poticaj, ali sada je u retrogradnom hodu pa nećeš osjećati ravnotežu. Tijekom ovog razdoblja možda ćeš imati snažnu želju za udobnošću, ali i povlačenjem. Kako se ne bi suočila sa svojim strahovima možda ćeš se upustiti u kratke avanture. Željet ćeš ispuniti praznine, ali i osjetiti intimnost. Počet ćeš preispitivati emocionalne granice, ali bi bilo dobro da paziš koga puštaš u svoj život i smiriš energiju.

Image

Blizanci

Ako si rođena u ovom znaku trebaš biti svjesna izazova s kojima ćeš se susresti. Voliš se igrati i puna si života, ali ponekad nisi svjesna rizika i možeš stvoriti probleme. Mars će malo zaustaviti Blizance i prisliti te da pažljivo pratiš kako se ponašaš i kako ego utječe na dijete u tebi i usrećuje te. No počet ćeš razmišljati je li tvoje ponašanje nezrelo. Nikada se nije ugodno susresti s mračnim dijelom sebe, posebno kada najviše težimo ugodi, a zbog toga bi mogla osjetiti bijes i razdražljivost. Probaj iskoristiti svoju ljutnju kao gorivo za intenzivniji rad. Imaš priliku da sve otpustiš tijekom ovog retrogradnog Marsa te stvoriš red i više prostora za sreću i ono što stvarno želiš.

Image

Ovan

Ovaj retrogradni Mars neće biti lagan za tebe jer se ipak radi o tvom vladajućem planetu, a njegov retrogradni put će trajati do polovice siječnja. Možda ćeš se osjećati preopterećeno i zbog toga teško prosuđivati, teško izražavati i raditi prave stvari. Također povremeno možeš osjećati da gubiš interes za sve oko sebe, ali nećeš znati zašto. Nedostajat će ti inspiracije. Ovo vrijeme treba biti podsjetnik na to da je razgovor važan. Sve dok ne budeš sigurna što želiš i kako to izraziti, komunikacija će eskalirati u sukobe. No što više budeš govorila, riječi će biti jasnije, a to će popraviti razumijevanje i pomoći da zacijele prekinuti i loši odnosi.

Image