Život na rubu emocija

'Emotivno nestabilni': Pet znakova koji ne mogu kontrolirati osjećaje

Osim što su poprilično intenzivni i toliko u svojim emocijama da često nemaju empatije za bilo koga drugog, za horoskopske znakove s nestabilnim emocijama može se činiti kao da su uvijek na rubu živčanog sloma

profimedia-0231723199.jpg
Foto: Profimedia

Kad imaš nepredvidljive iliti nestabilne emocije, to znači da su posvuda. Jednu minutu plačeš, a sljedeću se smiješ. Jednostavno imaš gomilu emocija i ljudima će možda biti teško držati korak s tobom.

Za emocionalne horoskopske znakove to može biti iscrpljujuće - ne samo za njih samih, već i za ljude oko njih. Njihovi najmiliji mogu osjetiti potrebu za oprezom jer ne žele pokrenuti nekakav ispad, a oakvo ponašanje također može opteretiti tvoje odnose.

Image
S njima nije lako

'Emocionalni vampiri': 6 horoskopskih znakova koji najviše 'iscrpljuju'

Mnoge stvari mogu pridonijeti tome da netko postane toliko nestabilan sa svojim emocijama: možda su jednostavno rođeni takvi, možda su takvo ponašanje naučili s odrastanjem ili to može imati veze s astrologijom. A horoskopski znakovi s nestabilnim emocijama ne mogu se kontrolirati i gotovo uvijek se čine kao da su na rubu emocionalnog sloma.

Ponekad netko s puno osjećaja usmjerava te emocije iznutra, dok drugi manifestiraju svoje emocije na druge načine, na primjer pokušavajući se izjednačiti s drugima, ne pojavljivati se na događajima ili bježati od svojih problema, a ne nositi se s njima.

Budući da si izrazito emocionalna osoba, može se činiti da si previše intenzivna ili da si toliko u svojim osjećajima da nemaš empatije za bilo koga drugog. Možda ćeš imati problema sa sagledavanjem situacija s bilo kojeg drugog gledišta osim svog. Provjeri koje horoskopske znakove najčešće zovu 'emocionalno nestabilnima':

Rak

Rak ima nestabilne emocije jer ima toliko osjećaja koji se svi do jednoga mogu promijeniti u trenu. Super su osjetljivi i gotovo da ne možeš znati zbog čega će 'eksplodirati' i reagirati.

Do krajnosti su ćudljivi i ponekad može biti teško pratiti njihov emocionalni put. Rakovi mogu biti emocionalno jako nedosljedni, a ono što ih jednog dana može 'pokrenuti', ne znači i da će sljedećeg.

Ribe

Ribe imaju puno emocija i imaju problema s obuzdavanjem svojih osjećaja pa imaju tendenciju 'eksplodirati' u krajnje neprikladnim trenucima. Što se više Ribe trude zadržati svoje emocije, veća će eksplozija biti kad ih primi.

Pokušavaju izraziti ono što osjećaju u svojoj umjetnosti ili djelu, ali ponekad to jednostavno nije dovoljno. U potrebi da izbace svoje emocije, njihovi osjećaji jednostavno su posvuda.

Vaga

Vage će svoje osjećaje 'sakriti pod tepih' kako bi izbjegle sukob ili izazvale uznemirenost, no na kraju će njihovi osjećaji izaći na vidjelo, obično na veći način nego što su ih izrazili kad su se dogodili na prvom mjestu. Vage ne vole kritiku ili odbacivanje i pokušat će je izbjeći ne pokazujući svoje emocije.

Moraju čuti svoj glas, ali nisu uvijek tako ugodni u izražavanju. I zato to izlazi na vidjelo na poprilično nestabilne i proizvoljne načine.

Škorpion

Škorpioni su intenzivni i strastveni, što je upravo najveći razlog zašto su često emocionalno nestabilni. Ovaj znak jednostavno nema male ili nježne osjećaje, samo one velike zbog kojih jednako tako i reagiraju.

Skloni su ne okrenuti drugi obraz ili dopustiti da se stvari samo kotrljaju po njima. Oni su poput glumaca koji izvode monolog na nekoj audiciji s različitim razinama emocija: zabavno ih je gledati…sve dok njihova 'predstava' nije usmjerena na tebe.

Ovan

Ponekad je lako zaboraviti koliko je Ovan emotivan. Oni su tako avanturistički nastrojeni i zabavni, ali kad postanu emocionalni, to je poput vožnje 'vlakom smrti' u lunaparku jer će raditi i govoriti stvari koje će potpuno iznenaditi sve oko njih.

Impulzivni su i često se ne suzdržavaju. Oni će izraziti sve što osjećaju na različite načine, a ti nećeš znati što te je snašlo. Kad jednom prevladaju svoj ispad, vratit će se kao živahne i pozitivne osobe, kao da ništa nije bilo.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.