20.5. 2021. – 20.5. 2022.

Blizanci - godišnji horoskop 2021.: Iskoristi priliku za napredovanje u karijeri

Sretan ti rođendan, svestrana i inteligentna Blizanko!

Blizanci  godišnji horoskop 2021.
Foto: Profimedia.hr
Play logo

Prognoza ti počinje u vedrom tonu, s ljupkom Venerom i tvojim misaonim vladarom Merkurom u Blizancima. Jupiter je na početku tvog godišnjeg ciklusa nakratko u zoni karijere pa imaš prilike za napredovanje i ostvarenje jednog poslovnog cilja.

Play logo

Po čemu su Blizanci posebni

Kao slobodoumna pripadnica ovog znaka, imaš širok spektar interesa. Potrebna ti je neprestana mentalna stimulacija. Uživaš u razmjeni ideja s drugim ljudima i učenju novih stvari koje uzbuđuju tvoj aktivni um. Blizanci su zračni znak orijentiran na sve mentalno, stoga je tvoja glavna misija prikupljati informacije, razmišljati o njima i zatim proslijediti ih. Iako si sklona nemiru i visokoj napetosti, uspijevaš biti učinkovita pod stresom. Blizanci, simbol tvog znaka, imaju dualističku prirodu. Jedan dan si tigar, a drugi umiljata mačkica. Tvoja osobnost privlači mnoge ljude, ali izbjegavaš duboku emocionalnu povezanost. Velika sposobnost uvjeravanja omogućuje ti uspješno druženje sa svim vrstama ljudi. Stupiš li u brak, izaberi partnera koji je inteligentan, zabavan i samodovoljan. Tvoj znatiželjni um će te zauvijek održati mladom.

Rođeni u 1. dekadi (21.-31.5.): Merkur, planet komunikacija, veoma je važan u tvom horoskopu jer vlada i tvojim znakom i ovom dekadom. Lako izražavaš svoje ideje i uspješno komuniciraš. Putovanje i učenje mogu biti veoma važni u tvom razvoju. Pisanje, kretanje i vođenje dnevnika su odlični načini za otpuštanje napetosti. Uspjeti možeš kao učitelj, pisac, javni govornik ili spiker, no uspješna si i u širokoj lepezi drugih zanimanja. Ključni pojmovi: izražajna, razgovorljiva, znatiželjna.

Rođeni u 2. dekadi (1.-10.6.): Venera je veoma utjecajna u tvom horoskopu. Više si romantični i skloni suradnji od drugih Blizanaca. Ne mijenjaš se lako, osim ako je promjena tvoja odluka. Postižeš ispunjenje traženjem ravnoteže u svim sektorima života. Izbjegavaj rasipanje energije na previše stvari istovremeno. Sposobna si za odanost, plemenitost i bogatstvo duha. Ključni pojmovi: privlačna, snalažljiva, analitična.

Play logo

Rođeni u 3. dekadi (11.-21.6.): Uran ima posebno mjesto u tvojoj astrološkoj karti. Kao i ovaj planet, koji ima čudnu putanju, prilično si jedinstvena. Predvodiš u nametanju trendova; tvoj fokus je usmjeren na budućnost. Živiš po vlastitim pravilima, a to te može dovesti u nevolju. Tvoj sjajan intelekt ponekad graniči s genijalnošću. Korist možeš ostvariti kroz obrazovanje, putovanja i poznavanje drugih kultura. Ove godine, posveti se postizanju akademske naobrazbe i profesionalnom napretku, naročito krajem ove prognoze. Ključni pojmovi: nezavisna, posebna, inventivna.

Što ti planete spremaju u narednoj godini?

Jupiter je 19. prosinca 2021. prvo ušao u tvoju zonu višeg obrazovanja, putovanja i stranih zemalja, te dugoročne životne vizije i pravnih poslova, gdje ostaje godinu dana. Kako djeluje ekspanzivno, naići ćeš na dobre prilike za širenje horizonata (i kulturnih), stjecanje akademske naobrazbe, uspjeh u poslovima s drugim zemljama, ali i osobnih vidika i znanja. Ideali su ti veoma snažni, a suosjećanje još jače, pa je moguće da ćeš se više baviti humanitarnim radom. No, Jupiter je brzo prošao kroz Vodenjaka i nakratko će boraviti u Ribama (14.5.-27.7.), nakon čega se u retrogradnom hodu vraća u Vodenjaka. Dok boravi u Ribama, donijet će svoje pozitivne vibracije u područje karijere, javnog života i profesionalnih aktivnosti, gdje ti donosi prilike za napredovanje; ipak, već 20.6. u tom sektoru kreće u retrogradni hod. Iskoristi taj kratki Jupiterov tranzit u 2021. za profesionalni uspjeh. Krajem prosinca, Jupiter ulazi u Ribe na godinu dana, nakon čega ćeš se posvetiti uspinjanju na životnoj ljestvici.

Saturn je u Vodenjaka ušao samo dva dana prije Jupitera (17.12.), znači – gotovo istovremeno. Ovo je vrlo rijedak dvostruki tranzit planeta koji na neki način djeluju suprotno. Dok je Jupiter ekspanzivan, veseo, sretan i optimističan, Saturn donosi ograničenja, kristaliziranje situacije, teškoće, ali i disciplinu i organiziranost. Vodenjak je znak koji označava i zajednicu u širem smislu, društvene organizacije i humanitarne aktivnosti. Više si svjesna potreba drugih i nastojiš uskladiti svoje djelovanje s interesima okoline. Unesi više reda u pristup učenju i poslovnim odnosima s strancima, te izdavačkim i pravnim aktivnostima. Saturn zahtijeva disciplinu, dobru organizaciju, tako da možeš unijeti više strukture i ozbiljnosti u svoje akcije. Prisutnost Jupitera će ti pomoći u korištenju svake prilike za napredak, no drži optimizam na razumnoj razini. Uz puno truda, možeš postići jako puno i postaviti odlične temelje za daljnji rast.

Play logo

Uran, Planet probuđenja, i dalje se kreće kroz Bika, tvoju zonu skrivenog i psihološke stabilnosti. Ovaj planet uvijek donosi nagle promjene, nabolje ili nagore, stoga je važno paziti i ne ulaziti u prevelike rizike. Ne reagiraj naglo i nepromišljeno. Uran simbolizira nagle promjene, iznenadnih akcije i neplanirane zaokrete: na ovom mjestu izvlači tajne iz tvoje podsvijesti ili okoline i traži odbacivanje svih psiholoških tereta koji te opterećuju. Pristupaj promjenama s mjerom, iako ćeš se ponekad morati snalaziti u trenu, naročito otkriješ li neku tajnu.

Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, nalazi se u Ribama do 2025. Ovaj tranzit i dalje djeluje na pojačavanje mašte i idealizma, kao i na bogate snove, ali te također može i zbunjivati. Neptun se nalazi u tvojoj zoni karijere i poslovnih aktivnosti, pa je potrebno unijeti više realizma kad je riječ o planovima, jer ovaj tranzit pojačava tvoju idealističku stranu. Najvjerojatnije ćeš iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog položaja Neptuna. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Raka do Riba, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.

Play logo

Od početka prognoze (24.4.) – 10.6. Zbog Marsa u Raku, energiju usmjeravaš na pronalaženje novih izvora prihoda, ali možeš imati i veće troškove. Drži potrošačke navike pod kontrolom i podmiruj obaveze.

11.6. – 29.7. Mars je u Lavu, a um ti je aktivan, energična si u komunikacijama i brza u razmišljanju, a glava ti je prepuna ideja. Vjerojatno se krećeš više nego inače; pazi na odnose s najbližom rodbinom ili susjedima, kako ne bi došlo do svađa.

30.7. – 14.9.: Mars je u Djevici pa je tvoj dom mjesto prepuno zbivanja. Možda radiš od kuće, brineš o obitelji ili nekom gostu ili pokušavaš riješiti osobni problem. Budi oprezna sa stvarima koje su oštre, metalne ili vruće. Postoji opasnost od padova, požara, provale, svađe ili nesporazuma.

15.9.
– 30.10.: Mars je sada u Vagi, zbog čega tvoji fizički apetiti rastu. Kreativnost je na visokoj razini. Možeš se izraziti kroz ljubav, sportove, hobije, kreativne aktivnosti ili zabavu. Sklona si poduzimanju rizika, zato izbjegavaj opasne aktivnosti, kao što su kockanje, ekstremni sportovi, opasne vježbe u teretani ili seks bez zaštite. Ovaj period često obilježava pokretanje novih kreativnih projekata, ali ostani organizirana. Pazi na impulzivnost.

Play logo

1.11. – 12.12.: Mars je u Škorpionu, tvojoj zoni rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja pa si vjerojatno opterećena poslom ili napornim obavezama. Moraš zaštititi svoje zdravlje i izbjegavati osobe sa zaraznim bolestima. Budi oprezni pri odlasku ili dolasku s posla i medicinskih ustanova.

13.12. – 24.1.2022.: Mars je u Strijelcu, tvojem polju partnerstva: pokaži osjetljivost prema potrebama i osjećajima najbližih osoba. Imaš li potrebe koje su drugačije od njihovih, kompromis može pomoći u rješavanju problema. S partnerom se možeš upustiti u ugodne aktivnosti, ali bi bilo dobro i da radite na svom odnosu. Sada druga osoba želi imati glavnu riječ: može doći do sukoba ega zbog partnerovih zahtjeva i tvog otpora.

25.1. – 5.3: S Marsom u Jarcu, a ti se baviš organiziranjem obiteljskih financija; možeš više naučiti o upravljanju novcem, ali možda i neke nove erotske vještine. Budi oprezna kad je riječ o financijskim obvezama, kako ti ne bi postale preveliki teret. Kroz svakodnevni rad nastojiš steći dovoljno za podmirenje svih obaveza ili naći bolji posao.

Play logo

6.3. – 14.4.: Dok je Mars u Vodenjaku, imaš želju za napredovanjem u obrazovanju. Tvoje riječi, misli i sustav vjerovanja imaju sada veću važnost. Odbaci predrasude i pronađi svježu perspektivu kroz studiranje, čitanje, putovanja i razgovore sa pametnim osobama. Dobro je vrijeme za odlazak u kazalište, na koncerte, u kino ili na tečajeve. Željna si putovanja, no postoje i neka ograničenja.

15.4. – do kraja prognoze: Mars je ušao u Ribe, tvoju zonu karijere i profesionalnih aktivnosti, pa je dobro fokusirati se na radne i poslovne interese. Pokaži svijetu za što si sposobna, koristeći svoje jedinstvene talente, naročito kroz samostalan rad. Ambicije su ti jako izražene pa postavi nove, jasnije ciljeve. Ne ulazi u sukobe s pretpostavljenima ili starijima.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati četiri retrogradna perioda: od 31.5. do 21.6., zatim od 28.9. do 16.10., od 14.1. do 3.2. 2022., te od 10.5. do 22.6. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se šest eklipsa u idućih godinu dana. Prva je Mjesečeva u Strijelcu (26.5. 2021.) koja naglašava važnu situaciju u partnerskom odnosu, privatnom ili poslovnom. Sunčeva pomrčina u Blizancima (10.6.) u fokus stavlja tebe, tvoj identitet, planove i potrebe; ova pomrčina je posebno važna za one rođene između 2.-18.6. Mjesečeva eklipsa (19.11.) u Biku u središte zbivanja stavlja tvoje psihološko stanje, stabilnost i duhovne potrebe. Pomrčina Sunca u Strijelcu (4.12.) još jednom govori o najvažnijem partnerskom odnosu. Zadnjeg dana travnja 2022, pomrčina Sunca u Biku traži od tebe da brineš o svom psihološkom stanju i odbaciš ono što te sputava. Konačno, Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.5.) stavlja u fokus neko zdravstveno pitanje ili status na radnom mjestu.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećoj stranici.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje

Ljubav i odnosi

Onaj tko želi zadobiti i zadržati tvoju ljubav, mora biti inteligentan, zanimljiv i različitih interesa, ali i tolerantan na tvoju povremenu sklonost privlačenju tuđeg interesa. Jednoličnost ti brzo dosadi. Do 2.6., Venera u tvom znaku čini te posebno privlačnom i zavodljivom, a tvoje seksi vibracije primjećuju svi oko tebe. U prilici si upoznati nekoga preko rodbine ili susjeda između 27.6. i 21.7., a više topline i ljubavi naći ćeš u domu zahvaljujući Veneri u Djevici (22.7.-15.8.), pa možeš uživati s najbližima u kućnoj atmosferi. Marsov boravak u zoni ljubavi i zabave jača tvoje fizičke apetite (15.9.-29.10.), a slično je i 25.1.-5.3. 2022., kad pokazuješ posebnu strast. Najljepše ljubavne emocije se bude između 16.8. i 10.9., kad imaš prilike upoznati nekog posebnog ili više uživati u ljubavi u postojećem odnosu. Od 11.9. do 6.10., Venera te može spojiti s nekim koga upoznaješ preko posla. Prisutnost Venere u zoni partnerstva (7.10.-4.11.) pojačava tvoj interes za bliska druženja; ovo je period kad možeš više izlaziti sa dragom osobom ili naći nekoga tko ti odgovara. Dubokim seksi vibracijama ovaj planet zaslađuje intimne odnose (5.11.-5.3. 2022.), dok je Venera retrogradna, zbog čega se dugo zadržava u Jarcu; moguće je da će biti prisutan netko iz prošlosti ili moraš s partnerom riješiti emocionalne probleme. Posebno su ti privlačni stranci ili osobe iz obrazovanja (6.3.-5.4.). Može ti se svidjeti netko od šefova ili osoba na važnim položajima (6.4.-2.5.). Osoba iz kruga prijatelja možda želi biti i nešto više (3.5.- do kraja prognoze) ili ćeš pri izlascima šarmirati nekoga tko će privući i tvoj interes.

Novac i posao

Godišnji financijski ciklus ti počinje 21.6., kad Sunce uđe u znak Raka, što je odlično vrijeme za organiziranje računa i rad na budžetu. Od 2. do 27.6., Venera u zoni prihoda donosi priliku za bolju zaradu, neki bonus, poklon i kupovinu na sniženjima; slično je i u danima 11.9.-6.10., kad uživaš u dobrim radnim uvjetima i odnosima s kolegama. Novac možeš zaraditi radom od kuće između 22.7. i 15.8., dok Venera posjećuje tvoju zonu doma i obitelji. Uvijek se informiraj o stanju partnerovih financijskih aktivnosti, ali naročito između 13.12. i 1.1. '22., jer tada Merkur posjećuje tvoj sektor dijeljenih financija. I Mars prolazi istom zonom 25.1.-6.3.; ne preuzimaj na sebe nove novčane obveze, već nastoj riješiti postojeće. Napredovati u svojoj profesiji možeš između 19.2. i 20.3. 2022., jer tada Sunce u Ribama podupire svaki tvoj napor; fokusiraj se na uspješno dovršavanje poslova koji pokazuju tvoje jedinstvene sposobnosti.

Zdravlje

Neptunov dugotrajni boravak u zoni poslovnog i životnog napretka budi tvoju maštu, ali i sklonost nerealističnim projektima. Važni su ti projekti koji te i duhovno ispunjavaju, no pazi da ne pretjeraš s iluzijama. Svoje projekte nastoj dobro organizirati u vidu ciljeva koje želiš ostvariti, jer ti Jupiter i Saturn u uvelike pomažu u dugoročnim ciljevima. Mars boravi u zoni fizičkog zdravlja i radnih obaveza 1.11.-12.12.: ovo je naporan period i traži od tebe fizički i umni trud. Nepredvidljivi Uran je i dalje u zoni podsvijesti i unutarnje psihologije, zbog čega može doći do iznenadnih ispada ljutnje i buđenja potisnutih frustracija. Trebaš umjereno vježbati, zdravo se hraniti, osigurati sebi puno sna i odmarati se, kao i miran dom gdje se osjećaš ugodno i sigurno. Nemoj pretjerivati ni s kojom aktivnošću, a to uključuje i rad.

Mjesečne prognoze

LIPANJ – Jupiter na dva i pol mjeseca ulazi u Ribe, pa možeš lakše ostvarivati svoje važne poslovne ciljeve; ipak, brzo postaje retrogradan (20.), nakon čega ne možeš toliko računati na njegov dobar utjecaj jer ćeš morati smiriti svoje ambicije. Venera u Raku donosi svoj sjajan utjecaj u zonu novca, ali pomrčina Sunca u Blizancima (10.) i njen oštar aspekt s Neptunom u sljedećih šest mjeseci govore kako neka osobna situacija ili odluka koju moraš donijeti u vezi posla mogu patiti zbog iluzija i nedostatka osjećaja za stvarnost; plan možda nije realan. Tvoj Merkur je k tome još i retrogradan i zato moraš dobro paziti na svaki detalj i podatke kad su u pitanju važne odluke. Od 11., Mars je u zoni komunikacija i razmišljanja, pa imaš puno posla i kontakata, a um ti je veoma aktivan dok svima nastojiš objasniti svoje stavove. Nakon 21., Sunce je u Raku, a fokus se prebacuje na osobne financije i prihode (i troškove). Pun Mjesec (24.) stavlja u fokus i dijeljene financije (dugove, obveze i sve što dijeliš s partnerom).

SRPANJ – Venera i Mars u zoni komunikacija mogu donijeti uzbudljiva upoznavanja jer šarmiraš svojim energičnim nastupom. Mladi Mjesec (10.), je dobro vrijeme za planiranje i kretanje s novim godišnjim budžetom. Nakon 22., i Sunce je u Lavu, pa si potpuno orijentirana na ideje, komunikacije, kontakte s najbližom rodbinom, a više se i krećeš. Merkur u Raku (od 12.) pomaže u planiranju prihoda i troškova. Venera ulazi u Djevicu (21.), čime donosi one najljepše vibracije u dom i odnose s bližnjima; možda ćeš preuređivati ili uljepšavati prostor. Za Punog Mjeseca (23.), neki dugoročni plan ili obrazovne teme dolaze u fokus.

KOLOVOZ – Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u zonu obrazovanja, odnosa s inozemstvom i dugoročne perspektive (njegovo prirodno astrološko polje), stoga je sada napredak u ambicijama usporen; analiziraj situaciju (ili zastoj) i ustanovi što treba bolje napraviti ili promijeniti. Mladi Mjesec (8.) prima negativne vibracije od Urana, pa zbog unutarnjih frustracija ili nepredviđenih prepreka postaješ nervoznija. Venera u polju ljubavi (od 16.) zato diže atmosferu kad je riječ o najljepšim emocijama: sada imaš priliku više uživati s dragom osobom! Iskoristi ovaj period i pri izlascima pronađi nekog odgovarajućeg, ako si slobodna. Za one koji su još kod kuće, Mars i Merkur pokazuju da obavljaš radove, planiraš i puno komuniciraš s ukućanima. Za Punog Mjeseca (22.), nađi ravnotežu između tih obaveza i onih na poslu. Od 22., Sunce je u Djevici, što još više naglašava teme doma i obitelji.

RUJAN – S ljubavnim partnerom uživaš u ugodnoj komunikaciji – ili obavljaš "intervjue" sa zainteresiranim osobama, dok Merkur i Venera prolaze tom zonom. Odlično aspektiran Mladi Mjesec (7.) govori o početku nove faze u domu, nakon što si riješila pitanje financiranja. Mars u Vagi (od 15.) pojačava fizičke apetite u ljubavi, ali pokazuje i tvoju aktivnu kreativnu stranu. Venera je u Škorpionu od 11., čime uljepšava odnose na radnom mjestu, diže raspoloženje, a imaš i naklonost šefova. Od 22., i Sunce je u Vagi, pa se potpuno okrećeš kreativnim aktivnostima i ljubavnom odnosu.

LISTOPAD – Takve teme se nastavljaju i u prva tri tjedna, uz vedru komunikaciju i dobre ideje. Mars je još uvijek u Vagi; usmjeri svu energiju na kreativni izražaj, ali se nastoj i zabaviti; ipak, Saturn je u sektoru obrazovanja i stranih zemalja retrogradan, pa moraš mnoge stvari obaviti ponovo i pričekati bolje vrijeme za napredovanje. Mladi Mjesec (6.), u burnom spoju s Marsom i Suncem, pojačava važnost novog kreativnog projekta ili te nešto muči u vezi, pa može doći do iznenadnog obrata; no, Jupiter ipak blago pruža svoju pomoć. Od 7., Venera boravi u zoni partnerstva, čime donosi svoje ljupke vibracije na pravo mjesto: ako si slobodna, sad je pravo vrijeme za promjenu statusa, a zauzete Blizanke će provoditi sjajne trenutke u postojećoj vezi; izađi i zabavi se!. Ipak pripazi, jer je tvoj Merkur retrogradan (26.9.-17.10.), zajedno s još pet planeta u isto vrijeme, što donosi frustracije; izgledni su nesporazumi u komunikacijama, baš u ljubavnom odnosu: riješite mirno otvorena pitanja, a pazi i da ne izazivaš ljubomoru. Strast se u svađama pokazuje na krivi način, zato budi konstruktivna i dobro usmjeri energiju na uspostavljanje emocionalnog sklada. Tek nakon 20. će puno stvari biti jasnije. U vrijeme Punog Mjeseca (20.) pokazuješ potrebu za druženjem s prijateljima ili te netko od njih treba. Od 22., Sunce je u Škorpionu, pa se okrećeš radnim zadacima.

STUDENI – Sunce i Mars traže da svu energiju posvetiš poslu, no nemoj ulaziti u sukobe: nekontrolirani ispadi prijete problemima u komunikacijama zbog drugačije vizije (4., 18.). Mladi Mjesec (5.) označava početak novog radnog projekta. I Merkur je u istoj zoni (od 6.), pa je jasno da trebaš biti veoma koncentrirana kad su u pitanju važni podaci i planovi. Venera taj dan ulazi u zonu dijeljenih financija i obaveza, te seksualnosti, čime zaslađuje i intimne odnose. Oko 19., strast je jaka, a možda je riječ o nečem iznenadnom i tajnom. Taj dan donosi i Mjesečevu pomrčinu, a može ukazivati na važnu tajnu ili tvoje psihološko stanje. Od 22. Sunce je u tvojoj zoni najvažnijih partnerskih odnosa, pa je ta tema u glavnom fokusu sljedećih mjesec dana.

PROSINAC – Sunce u Strijelcu i dalje usmjerava pažnju na važnu vezu, a ljupka Venera budi strastvene emocije. Pomrčina Sunca (4.) snažno naglašava jedno važno partnerstvo za sljedećih šest mjeseci. Malo si konfuzna kad je riječ o poslovnim planovima i željama; ostani u zoni realnosti. Odbaci sve što te sputava i koristi nove ideje i pristup. Pokazuješ posebnu strast u intimnim odnosima oko 11. ili u vezi poslova s inozemstvom; ipak, Venera kreće u retrogradni hod (19.), stoga očekuj repove jer ćeš neke stvari morati malo duže rješavati. Pun Mjesec (19.) skreće pažnju na tvoje potrebe u vezi ili moraš donijeti odluku oko partnera. Čestitku za sljedeću godinu priprema ti Jupiter svojim ulaskom u znak Riba, pa možeš očekivati otvoreni put za ostvarenje svojih poslovnih planova i osobnog napretka u 2022.

SIJEČANJ 2022. – Zbog Merkura u Vodenjaku (od 2.), odmah na početku godine radiš na dugoročnom planu ili odlaziš na put. Postavljaš financijsku strategiju oko 3., u vrijeme Mladog Mjeseca. Od 20., Sunce je u zoni obrazovanja, izdavaštva, stranih zemalja i pravnih poslova, stoga je jasno na što si potpuno fokusirana. Venera je i dalje retrogradna, pa moraš pričekati s financijskim učinkom. Mars od tebe traži rad na partnerskim odnosima, ali pri tome moraš biti realna. Oko 17., pozabavi se osobnim novčanim poslovima (prihodima) ili rješavanju nekog troška.

VELJAČA – Jupiter će ti u 2022. donijeti priliku za napredovanje u karijeri i profesionalnim aktivnostima: u veljači su i dalje bitni planovi, koje revidiraš i prilagođavaš te radiš na njihovom pokretanju. Imaš prilike naći bolji posao ili napredovati na sadašnjem radnom mjestu. Sunce u spoju sa strogim Saturnom u fokusu drži tvoju akademsku naobrazbu i dugoročnu viziju te zahtijeva veliki napor, ali Venera i Mars govore kako ćeš uspjeti posložiti financijske poslove, no ipak uz posvećivanje pažnje svim detaljima, jer je Merkur retrogradan. Dobre ideje iz podsvijesti možeš iskoristiti za ove teme. Mladi Mjesec (1.) govori o početku novog ciklusa. Venerin početak direktnog hoda vraća optimizam i dobre izglede u dijeljene financije i resurse, ali i emocionalno-seksualne teme (10.); spoj šarma i energičnosti je dobitna kombinacija! Rodbina ili neki važni idejni projekt traži tvoju pažnju u vrijeme Punog Mjeseca (16.). Od 18., Sunce je znaku Riba: baci se na ostvarenje poslovnih planova i radi na svom usponu.

OŽUJAK – Već 2., osjećaš navalu optimizma, jer Mladi Mjesec u spoju s Jupiterom sjajno djeluje na Uran; inovativni pristup i rad iza scene donosi rezultate i sada ostvaruješ svoje ciljeve; pokreneš li sada nešto novo, imaš sve izglede na sjajan uspjeh. Istovremeno, strastveni spoj Venere, Marsa i Plutona u zoni dijeljenih resursa i njihov aspekt s maštovitim Neptunom govori o izvrsnoj perspektivi u 2022. To je dan pun strasti, stoga joj se prepusti i uživaj! Svi financijski poslovi koje dijeliš s nekom vrstom partnera zahtijevaju pametno usmjeravanje energije, a možda se sve odnosi i na privatnu vezu u kojoj se strastveno spajaš s drugom osobom. Taj dan se druže i inteligentni Merkur i organizirani Saturn u polju obrazovanja, putovanja i dugoročnih planova, zbog čega trebaš već sad zaokružiti ovaj datum na kalendaru. Ulazak Sunca u Ovna (20.) traži od tebe više izlazaka, društvenih aktivnosti i posvećivanje dragim prijateljima

TRAVANJ – Mars i Venera mogu ukazivati na poslove s inozemstvom, putovanje ili predanost obrazovanju. Mladi Mjesec (1.) izvrsno je vrijeme za postavljanje novog osobnog plana ili cilja. Merkur i Sunce (11., 19.) ulaze u Bika, stoga ti je energija na nešto nižoj razini. Malo se povuci i analiziraj sve što si napravila u prethodnih godinu dana. Pripremaj nove poteze iza scene i koristi svoj inovativni duh. Marsov ulazak u Ribe (15.) usmjerava te na pitanja karijere, pa možeš pokazati svoje jedinstvene sposobnosti samostalnim radom. Neki kreativni projekt doživljava kulminaciju za Punog Mjeseca (16.) ili osjećaš potrebu za ljubavlju i više zabave. Kraj mjeseca donosi priliku za veliki profesionalni napredak, što moraš iskoristiti!

SVIBANJ – Dok još uvijek puniš svoje baterije, Mladi Mjesec (1.) omogućava ti rješavanje potisnutih psiholoških tereta i započinjanje nove faze u kojoj ćeš više brinuti o svojoj psihi i stabilnosti. Venera ulazi u Ovna (3.) i time uljepšava izlaske i druženje s prijateljima i zainteresiranim osobama, a tvoj Merkur u Blizancima čini da sada najviše razmišljaš o sebi, iako partner traži da se i njega sjetiš oko 16. Novi godišnji ciklus započinje ulaskom Sunca u tvoj znak (21.), pa s puno vjere, idealizma i optimizma zakorači u rođendanski mjesec. Zadržiš li pozitivan stav i ostaneš li na odgovarajućoj životnoj stazi, napredovati ćeš polako, ali stabilno.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.